Política 18/05/2023

El PSIB anuncia un pla de xoc per a la salut mental per augmentar places i recursos

El partit planteja crear un cos autonòmic que ajudarà ajuntaments i consells insulars a "construir més xarxa comunitària"

ARA Balears
2 min
El PSIB vol posar en marxa un pla de xoc per a la salut mental

PalmaEl PSIB ha anunciat que, en cas de governar després de les eleccions del 28-M, incrementarà el nombre de places i recursos per a la salut mental, a més de crear un cos de dinamitzadors socials per evitar la solitud no desitjada. Així ho ha comunicat la presidenta del Govern i candidata, Francina Armengol, en un acte de campanya aquest dijous a la plaça del Tub de Palma, on l'han acompanyat el batle de Palma, José Hila, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, entre altres càrrecs del partit.

Armengol ha incidit en el fet que les Balears "no parteixen de zero" en aquesta matèria, ja que ha desenvolupat dos plans estratègics de salut mental durant els seus mandats i ha reivindicat l'augment de 100 professionals de la salut mental, fet que en suposa un 8% més.

La candidata ha manifestat que la seva intenció és crear un pla que atengui la salut mental de manera transversal per prevenir aquests problemes, cosa que ha de ser una de les "fortaleses" de les Balears, i ha anunciat que l'Arxipèlag "aplicarà els criteris que marca l'Organització Mundial de la Salut quant a personal sanitari, social i entitats del tercer sector".

Alhora, Armengol ha ressaltat que quan "hi ha una persona que pateix un problema de salut mental sol anar unit a vulnerabilitat econòmica o addiccions"; per tant, ha indicat que s'han de "posar més recursos". La representant del PSIB ha xifrat en 200.000 les persones que a les Balears pateixen algun trastorn de la salut mental i 5.000 les pateixen trastorns greus, segons declaracions recollides per Europa Press.

En aquest sentit, ha incidit en la salut mental dels joves i ha expressat que "no es resignarà que tinguin menys esperança de futur de la que ha tingut la seva generació, la dels seus pares o avis". "Els joves de Balears han de poder ser feliços i estar contents de viure en aquesta comunitat autònoma, amb perspectives de futur, esperança i il·lusió i per evitar la soledat no desitjada o manca d'autoestima de la seva vida, es crearà un pla de xoc per a la salut mental dels joves i adolescents", ha assenyalat.

Una altra de les iniciatives que ha plantejat és la creació d'un cos autonòmic que ajudarà ajuntaments i consells insulars a "construir més xarxa comunitària", amb què es pretén coordinar serveis socials i educatius, a més de crear espais d'oci compartit i així aconseguir "una societat que es cuidi a si mateixa".

stats