Política 12/05/2023

El PSIB promet una llei d'atenció presencial a persones grans i una "pensió balear"

Armengol vol compensar aquelles pensions que no arribin al llindar del Salari Mínim Interprofessional, "pensant especialment en les dones"

ARA Balears
2 min
Els candidats socialistes aquest divendres

PalmaEl PSIB ha anunciat que, en cas de governar, garantiran "per llei" l'atenció presencial de la gent gran, tant a l'administració pública com a l'àmbit privat, per combatre la bretxa digital, i que crearan una "pensió balear" per compensar aquelles que no arribin al llindar del Salari Mínim Interprofessional, "pensant especialment en les dones".

"Totes les persones, hagin cotitzat més o menys anys, necessiten que se'ls garanteixin unes bones condicions de vida per poder envellir de manera digna", ha dit en roda de premsa la secretària general del PSIB, presidenta del Govern i candidata a la reelecció , Francina Armengol. En aquest sentit, ha assegurat que el "compromís" dels socialistes amb la gent gran és "clau", perquè "sempre" defensaran totes les persones, "sigui quina sigui la seva etapa vital".

"Des del primer dia ens hem compromès i, per exemple, hem obert els centres de salut als horabaixes i hem tret el copagament tant de les targetes sanitàries com dels medicaments", ha recordat la presidenta. Per acabar, també s'ha referit a la necessitat "de continuar treballant amb els serveis socials, sanitaris i amb tota mena d'entitats socials" perquè, segons ha dit, es veuen casos "de solitud no desitjada i, davant d'això, no poden "quedar-ne al marge".

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha anunciat que "la legislatura vinent el Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID) arribarà a Palma per atendre un total de 1.200 usuaris que han decidit continuar envellint al seu domicili particular". "S'ha demostrat que als pobles aquest servei funciona molt bé i s'ha millorat notablement el benestar d'aquestes persones", ha dit la candidata insular.

Finalment, el batle de Palma i candidat, José Hila, ha insistit en la importància del concepte de ciutat cuidadora. "Les persones grans hi han de jugar un paper molt important i han de formar part de la presa de decisions", ha reivindicat. Finalment, ha promès que la legislatura vinent l'Ajuntament de Palma "incorporarà ajudes per substituir les banyeres per plats de dutxa i es posaran a disposició de la ciutadania més banys públics".

stats