Política 24/05/2021

El PSIB demana explicacions sobre les dietes del diputat de Cs Maxo Benalal i el PP acusa Armengol de voler influir en la crisi del partit taronja

MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem també han signat el document que els socialistes han registrat en el Parlament

2 min
Maxo Benalal parla amb Marc Pérez-Ribas als passadissos del Parlament

PalmaLa portaveu adjunta del PSIB, Sílvia Cano, ha anunciat aquest dilluns que els socialistes han registrat a la Cambra, juntament amb MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Podem, una iniciativa per demanar explicacions pel cobrament irregular de dietes per part del diputat de Ciutadans Maxo Benalal, que també és membre de la Mesa del Parlament. Cano ha lamentat que aquesta polèmica generi "un greuge a la imatge de la institució i de tots els diputats". "Volem que se'ns doni informació de primera mà i veure si hi ha hagut alguna irregularitat", ha comentat la representant socialista. De fet, la polèmica no ha fet més que créixer des que es va fer públic que Benanalal havia de regularitzar 15.000 euros de dietes cobrades de manera irregular. En el cas del PP, a més, Biel Company ha acusat Armengol de voler influir en la crisi del partit taronja i de pressionar perquè el grup parlamentari de Ciutadans quedi amb Patricia Guasp com a portaveu, sense que se'n produeixi el canvi que Benalal va reclamar a la Cambra juntament amb Marc Pérez-Ribas i Jesús Méndez.

"Està molt clar que a Armengol li interessa que Ciutadans continuï així i que en farà tota la pressió possible", ha criticat Company. "Si hi ha coses que no estan bé, que es resolguin. Però utilitzar segons quins canals per defensar Armengol no em sembla bé", ha afegit. Segons el portaveu popular, Cs ha de resoldre els seus problemes sense intervencions externes, "sense la intervenció del PSIB i sense que Thomàs [en referència al president del Parlament, Vicenç Thomàs] en sigui el martell", ha dit en referència a la petició de la Mesa de l'acta de la reunió del grup parlamentari taronja del 17 de març en què es va decidir el canvi de portaveu que sol·liciten. "L'honorabilitat del Parlament s'ha de defensar sempre. Però hi ha gent que quan afecta els seus s'amaga i no diu res", ha afegit Company.

Per la seva part, el diputat de MÉS Josep Ferrà ha destacat que la Mesa del Parlament és l'òrgan competent per emetre un judici sobre el cobrament de dietes per part de Benalal. "Si les dietes que ha percebut no són les correctes, s'hauran d'assumir responsabilitats", ha continuat Ferrà, qui també ha reclamat al partit taronja que "digui alguna cosa".

En canvi, la portaveu de Cs, Patricia Guasp, ha manifestat que no entén la petició del diputat ecosobiranista. "Sempre hem estat molt clars: hem demanat transparència i ètica a tots els càrrecs públics i del nostre partit", ha dit, a més de considerar que cal que la Mesa del Parlament informi els portaveus. Guasp ha reiterat que la seva formació tindrà "tolerància zero davant qualsevol manca d'ètica" que afecti "el cobrament de dietes o altres accions en aquest aspecte". "No sé per què el portaveu adjunt de MÉS ha fet aquestes declaracions, perquè ells saben que hi ha un expedient obert per part del meu partit per possible cobrament irregular de dietes", ha assenyalat, a més d'assegurar que "sempre" donarà suport a "qualsevol petició de transparència".

stats