Política 09/05/2023

El PSIB planteja obrir les escoles els horabaixes i caps de setmana per "afavorir" la conciliació

S'hi durien a terme activitats extraescolars, de reforç i esportives, que es cobririen amb personal no docent

2 min
Armengol i Hila han presentat diverses mesures de conciliació

PalmaEl PSIB plantejarà la pròxima legislatura, en cas de mantenir el Govern, que els centres escolars estiguin oberts els horabaixes i, "si és possible", els caps de setmana, perquè s'hi duguin a terme activitats de reforç, extraescolars, de temps lliure i esportives, entre d'altres. Tot això es cobriria amb personal no docent, és a dir, no seria a càrrec dels professors de les escoles. Així ho ha anunciat aquest dimarts la cap de l'Executiu i cap de llista dels socialistes, Francina Armengol, davant el CEIP Jaume I de Palma. "Els patis de les escoles han de ser centres de conciliació per a les famílies", ha declarat.

"L'eix transversal de les propostes electorals del PSIB és fer possible que la gent tingui dret a tenir temps lliure, conciliar, respirar i gaudir de la seva vida", ha insistit Armengol. La líder socialista ha destacat que les Illes foren la primera comunitat a aprovar el pla de conciliació, que comprèn 153 milions d'euros fins al 2024. A més, ha incidit en el fet que la Conselleria d'Igualtat té una línia de dos milions d'euros per "tirar endavant polítiques de conciliació amb ajudes per cangurs i reforç escolar, entre d'altres".

Altres mesures enfocades a aquest àmbit són, d'una banda, les 80 hores anuals per als funcionaris dedicades a tenir temps lliure a disposició per si es té alguna urgència, a més de les deu setmanes de permisos retribuïts a les famílies monoparentals. "Volem incentivar el sector privat, establir una quantitat econòmica per conveni, per donar hores de conciliació als treballadors", ha apuntat.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, s'ha sumat a les paraules d'Armengol, i ha destacat que vol construir més centres de dia –en aquesta legislatura se n'han fet quatre–, incrementar les places de les escoletes municipals de 0-3 anys i ampliar la gratuïtat d'aquesta etapa escolar.

stats