Política 30/10/2020

El PSIB defensa que els pressupostos de l'Estat són "els millors que hem tingut en anys"

El diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, afirma que generaran un "escut social"

Ara Balears
1 min
El diputat del PSIB al Congrés, Pere Joan Pons.

PalmaEl PSIB ha valorat positivament aquest divendres els pressupostos generals de l'Estat de 2021. "Són els millors que hem tingut en anys" perquè "permeten" fer front a la pandèmia i generaran l'"escut social" més gran que s'ha produït mai a Espanya, segons ha afirmat el diputat del Congrés, Pere Joan Pons, en un comunicat.

"El pressupost augmenta un 70% en educació, un 141,4% en sanitat, un 367,9% en matèria d'habitatge, un 60% en ciència i innovació i un 25,6% en cultura", segons ha assegurat el socialista. També ha comentat que són "radicalment" oposats als que es varen aprovar fa quasi una dècada, perquè enforteixen els serveis públics, l'estat del benestar i potencien la recuperació econòmica.

Pons ha afirmat que els comptes "demostren" que el govern d'Espanya "ha estat i estarà" al costat de les Balears "en els moments més difícils". El diputat ha reiterat que els pressupostos aporten més de 3.000 milions d'euros a les Illes amb inversions per un valor de 507 milions, una xifra que fa "innegable" que estiguem davant dels millors pressupostos dels darrers anys".

Respecte d'això, cal tenir en compte que la consellera d'Hisenda del Govern balear i membre del PSIB, Rosario Sánchez, va criticar aquest dijous que les Balears estiguin per sota de la mitjana estatal en inversions, amb 201 milions d'euros pressupostats per al 2021 –les Illes reben 175 euros per habitant, mentre que la mitjana és de 258.

stats