Política 30/12/2021

El PSIB confia que el 2022 es "consolidi" la recuperació, però tem l'impacte d'òmicron

El portaveu del partit al Consell ha defensat la utilitat de la institució insular a l'hora d'ajudar els sectors afectats per la pandèmia

1 min
El portaveu del PSIB al Consell de Mallorca, Andreu Alcover.

PalmaEl portaveu del PSIB al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, confia que el 2022 es "consolidi" la recuperació econòmica de l'illa, però admet que tot dependrà de l'impacte que tingui la variant òmicron de coronavirus. "Amb totes les dificultats, crec que enguany s'ha aconseguit un inici de recuperació", ha afirmat el socialista en una roda de premsa feta aquest dijous a la seu del partit a Palma. "Mallorca ha crescut el doble que l'Estat i prop del triple que Europa", ha defensat.

Alcover ha comentat que el Pacte d'esquerres que governa la institució insular ha estat "útil" i "visible", dos objectius que va marcar a l'inici de la legislatura la presidenta del Consell, Catalina Cladera. "Hem aportat un gra d'arena, mobilitzant més de 100 milions d'euros", segons ha dit el portaveu.

El conseller electe també ha valorat positivament l'aprovació de la modificació del Pla Territorial Insular (PTI), la transferència de la competència en promoció turística i la presentació del Mallorca Circular, que preveu impulsar 24 projectes milionaris amb els doblers dels fons europeus. És un pla que no es podrà executar aquesta legislatura, però de moment ja es disposa de 30.000.000 per a impulsar el turisme.

Amb vista al 2022, Alcover ha dit que la intenció és "apuntalar" el municipalisme i les polítiques ambientals i socials. També ha instat a continuar amb el Pacte, que considera "eficaç" després de sis anys de govern. "El Consell no té ni dèficit ni deute", ha assenyalat, com a exemple de "bona gestió". Finalment, ha dit que cal "contenir" l'auge de l'extrema dreta, a la qual "el PP s'hi abraça com a futur polític".

stats