Política 06/11/2019

El PSIB es compromet a apujar el salari mínim i aprovar un nou Estatut dels Treballadors

Els socialistes també volen posar en marxa un pla de xoc d'ocupació jove

Ara Balears
2 min
Susanna Moll, Cosme Bonet i Pere Joan Pons aquest dimecres a Palma

PalmaApujar el salari mínim interprofessional, aprovar un nou Estatut dels Treballadors i executar un pla de xoc d'ocupació jove són les principals propostes del PSIB-PSOE en matèria d'ocupació, segons han explicat aquest dimecres els candidats al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, i al Senat per Mallorca, Cosme Bonet i Susanna Moll.

Segons ha explicat Pons, la redacció d'un nou Estatut dels Treballadors té l'objectiu de "tornar a la negociació col·lectiva i al diàleg per crear una ocupació digna, millorar la qualitat dels llocs de feina i retornar la dignitat als treballadors". El candidat socialista ha parlat de les mesures que s'han dut a terme a les Balears els darrers quatre anys i que ara volen "exportar" a la resta de l'Estat. Pons ha fet referència al pla contra la precarietat laboral, gràcies al qual han millorat les condicions de feina 24.000 persones.

"Les Illes Balears som un model clar d'èxit", ha afirmat Pons, qui també ha recordat que s'han signat convenis per millorar els salaris i les condicions a sectors com l'hostaleria i el comerç.

Per part seva, el candidat al Senat, Cosme Bonet, ha explicat que "la pujada del salari mínim a 900 euros no va enfonsar l'economia espanyola, tal com va anunciar la dreta", sinó que "ha permès una millora en els salaris de milers de treballadors".

Bonet ha criticat el model laboral del PP, perquè "representa un retrocés en els drets dels treballadors", i ha recordat que la dreta pretén suprimir el dret de vaga o substituir els convenis col·lectius per pactes interpersonals", cosa que provocaria que la negociació col·lectiva "perdi força".

Per la seva part, la candidata al Senat, Susanna Moll, ha assenyalat que el pla de xoc d'ocupació jove permetrà la retenció de talent i evitarà que els joves hagin de sortir fora per trobar una feina digna.

stats