Política 05/02/2020

El PSIB, Podem i MÉS, en contra de crear una comissió d'investigació sobre l'escàndol de l'explotació sexual de menors tutelats

El Parlament admet a tràmit la petició de Ciutadans i Vox, la qual es votarà en el ple

Maria Llull
2 min
La portaveu del PSIB, Sílvia Cano

PalmaEl PSIB, Podem i MÉS per Mallorca votaran en contra de crear una comissió parlamentària per investigar l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS, segons han anunciat aquest dimecres la portaveu dels socialistes, Sílvia Cano, la formació morada i el partit ecosobiranista després de la reunió de la junta de portaveus parlamentaris. El Parlament ha admès a tràmit la petició de Ciutadans i Vox de crear una comissió d'investigació, la qual s'haurà de votar en el ple.

Cano ha considerat que és moment de "deixar treballar amb tranquil·litat els tècnics" per tal d'esbrinar els fets i de "fer propostes de futur per millorar". La diputada del PSIB ha destacat les compareixences del president de l'IMAS, Javier de Juan, al Consell, i de la Consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, al Parlament, i ha destacat que el seu partit és partidari que "compareguin totes les persones que ho hagin de fer".

Fonts de Podem han manifestat a l'ARA Balears que "un tema tan delicat no s'ha d'utilitzar com a arma política entre partits" i han recordat que la competència de l'IMAS "és del Consell de Mallorca, i ha de ser la institució competent l'adequada per abordar-lo".

La formació morada ha afegit que "les compareixences que s'han fet i es faran" al Parlament "són suficients" perquè els partits estiguin informats. "Trobam més adequat que hi hagi una comissió d'investigació d'experts" impulsada pel Consell.

Per part de MÉS, els ecosobiranistes han considerat que "aquesta demanda s'ha de fer al Consell" i que encara "queden compareixences per fer".

Per la seva banda, la diputada de Cs, Patricia Guasp, ha indicat que "la compareixença" de Santiago "no basta" i que cal "arribar al fons" d'aquest cas. El partit taronja també ha registrat una pregunta per conèixer la valoració dels fets de la presidenta del Govern, Francina Armengol. "Ha de donar explicacions i no pot continuar amagada", ha afegit Guasp.

El PP registra una proposició no de llei per destituir Fina Santiago

El PP ha registrat una proposició no de llei (PNL) per instar la presidenta del Govern, Francina Armengol, a destituir la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, com ja va anunciar aquest dilluns el president dels populars a les Balears, Biel Company. El portaveu adjunt dels populars, Toni Costa, ha explicat que el seu partit ha optat per una PNL perquè és una fórmula que permet que "es pronunciïn tots els grups parlamentaris".

Sobre la possibilitat de denunciar alguns dels responsables polítics d'aquest cas, Costa ha dit que encara "no ha acabat" el procés de reunir informació. "Quan hagi conclòs la investigació prendrem decisions", ha dit el popular, qui no descarta que el seu partit porti davant dels tribunals Javier de Juan.

"Avui constatam que n'hi ha casos, i abans no se sabia", ha contestat Costa a una pregunta de l'ARA Balears sobre si hi va haver casos d'explotació sexual de menors tutelats durant la legislatura 2011-2015, amb els populars al Govern i José Ramón Bauzá com a president. El portaveu del PP ha indicat que si hi ha implicat cap càrrec del PP "es farà el que calgui".

stats