Política 19/07/2023

Prohens avortarà la compra de 88 habitatges de lloguer social a Palma iniciada per Armengol

L'adquisició suposava el pagament de més de 25 milions d'euros, però restava la darrera firma per tirar-se endavant

1 min
Els 88 habitatges socials de Metrovacesa se situen en el barri Nou Llevant

PalmaEl Govern de Marga Prohens renunciarà a la compra de 88 habitatges de lloguer social al Nou Llevant de Palma que va iniciar Francina Armengol pocs dies abans de deixar el Consolat de Mar, segons ha avançat Diario de Mallorca. Armengol havia exercit el dret a tempteig i retracte que permet la Llei d'habitatge autonòmica en operacions entre grans tenidors, i es va veure obligada a igualar l'oferta del fons internacional AEW a Metrovacesa, propietària dels pisos, per valor de 25,7 milions més impostos. Tot, desviant més de 16 milions des de Ports de les Illes Balears perquè l'Institut d'Habitatge de les Balears (Ibavi) no tenia liquiditat, un fet que va suscitar grans crítiques des del PP i de la direcció de l'organisme.

Ara, segons Diario de Mallorca, la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat del nou Govern, liderada per la menorquina Marta Vidal, no està disposada a tirar endavant la compra, ja que amb els 25,7 milions es podrien arribar a adquirir 200 habitatges socials, amb el preu mitjà d'altres operacions de referència, com informa El Confidencial. A hores d'ara, s'estudien totes les opcions per no haver de donar llum verda a l'operació. Únicament quedava el darrer tràmit, la firma del registre, que no va ser possible efectuar abans del canvi de Govern.

La zona residencial dels 88 habitatges pren el nom de Terrasses de Llevant, una promoció d'alt poder adquisitiu, segons El Confidencial, amb una piscina que el Govern pretenia tapar per evitar més costos de manteniment. Aquest seria un dels motius pels quals el PP no troba el sentit econòmic i social d'aquesta adquisició.

stats