Toni Catany
Política 14/10/2023

Prohens destaca el "talent i la genialitat" de Toni Catany en el marc de la seva commemoració

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany va acollir aquest divendres l'acte del desè aniversari de la seva mort

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern a la Fundació Toni Catany

PalmaLa presidenta del Govern, Margalida Prohens, va assistir aquest divendres a la commemoració dels deu anys de la mort del fotògraf Toni Catany a Llucmajor, un acte en el qual va destacar "el talent i la genialitat" d'aquest "referent de la cultura a les Balears". El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, va acollir l'esdeveniment, que va començar a les 20.00 hores.

En arribar, la presidenta va ser rebuda pel president de la Fundació, Miquel Bezares, i pel seu director, Antoni Garau. Durant l'acte, hi varen intervenir el president de la Fundació; la batlessa de Llucmajor, Maria Francisca Lascolas; la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Antònia Roca, i la mateixa Prohens.

En el seu discurs, la presidenta del Govern va destacar "el talent i la genialitat" del fotògraf Toni Catany, que "amb la seva singular mirada va ser capaç de captar i immortalitzar, de vegades, el més quotidià, amb la capacitat de posar en relleu tota la seva bellesa". "Sempre", va subratllar, "amb aquesta mirada tan arrelada a les Balears".

Així, Prohens va celebrar que existeixi "un espai com la Fundació Toni Catany, que no és només un homenatge a aquest creador, sinó a tot l'art de la fotografia". "Toni Catany és la prova del talent que hi ha a les Balears i un referent de la cultura en aquesta comunitat autònoma", va apuntar. Així mateix, va reivindicar que "la cultura ha de ser senyal d'identitat de les Balears perquè així s'ho mereixen els artistes i creadors i els ciutadans d'aquesta terra".

Finalment, coincidint amb el desè aniversari de la mort de Toni Catany, la presidenta va voler donar les gràcies als qui treballen a la Fundació "que duu el seu nom i art pertot arreu, com a senyal identitari de Llucmajor i les Balears". "El llegat de Toni Catany serà etern, comptau amb el suport del Govern perquè així sigui", va sentenciar. Després dels parlaments de les autoritats, el director de la Fundació Toni Catany i comissari de l'exposició, Antoni Garau, i el responsable de l'Arxiu Humberto Rivas, Salvador del Carril, varen guiar les autoritats per l'exposició Humberto Rivas - Toni Catany. Màscares del temps.

stats