Política 28/11/2022

Prohens critica Armengol per posicionar-se en el conflicte de La Salle "amb una investigació oberta"

"És lamentable que el fet de posar una bandera hagi pogut desembocar en tot això", ha afirmat la presidenta del PP balear

2 min
La presidenta del Partit Popular balear, Margalida Prohens Rigo

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Porhens, ha criticat la presidenta del Govern, Francina Armengol, per posicionar-se en el conflicte que va succeir el passat divendres al col·legi La Salle de Palma. Cal recordar que es va expulsar tota una classe per incomplir les normes del centre, ja que es van negar a despenjar una bandera d'Espanya en suport de la selecció de futbol, quan només ho tenien permès com a excepció els dies dels partits.

Aquesta polèmica va desembocar en insults i assetjament a través de les xarxes socials a la professora. "Tot el nostre suport a la professora assetjada per la ultradreta", va afirmar Armengol aquest cap de setmana. "Els centres educatius són els que marquen les regles de convivència a les aules i els nostres docents han de ser respectats, i la seva tasca, protegida. El que és intolerable és que se'ls ataqui i amenaci", va afegir. En aquest punt, Prohens ha criticat que la presidenta del Govern "faci judicis abans d'hora". "Opinar sense ser a l'aula, per una banda i l'altra, és poc responsable", ha afirmat Prohens, incidint en el fet que "no es poden fer declaracions quan hi ha una investigació oberta".

"És trist que duguem quatre dies parlant d’un tema que hauria d’haver estat intern", ha lamentat la líder del PP illenc. Prohens, a més, ha titllat de "lamentable" que "el fet de penjar una bandera hagi pogut desembocar en tot això". Fins al moment, el posicionament del partit és de "prudència", i estan a l'espera de conèixer les conclusions de la investigació. "Hem demanat respectar la privacitat de totes les parts, rebutjam qualsevol amenaça a la professora i els estudiants, menors d’edat, ja que també se’ls posa en el centre de la diana", ha apuntat.

Així i tot, s'ha de destacar que càrrecs del PP balear, com el portaveu parlamentari, Antoni Costa, han fet difusió a les xarxes socials del missatge que va donar peu a la polèmica, provinent d'un dels pares dels alumnes. Els posicionaments abans de finalitzar les investigacions també s'han donat en el cas de les Noves Generacions del PP estatal, tot i que segons la filial illenca, haurien rectificat. "Surt més car penjar la bandera d'Espanya que excarcerar violadors", va piular la presidenta de les joventuts del PP, Bea Fanjul, el passat dissabte.

stats