Crònica
Política 23/09/2022

Prohens es compromet a importar la 'llibertat' d'Ayuso a les Balears

La líder del PP balear ha promès multitud de mesures com les de la Comunitat de Madrid, amb la guerra fiscal com a protagonista

2 min
Prohens i Ayuso en l'acte d'aquest divendres

PalmaEra el primer aniversari d'OKBaleares, però de periodisme se n'ha parlat poc. El director d'OKdiario, Eduardo Inda, ha organitzat un acte a l'Auditòrium de Palma que ha comptat amb la presència de la líder del PP balear, Marga Prohens, i de qui Inda ha definit com una estrella del rock and roll: Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Prohens ha estat l'encarregada d'obrir la conferència, i les primeres paraules han deixat clar el to que tindrien les següents intervencions: "Ganes de llibertat", ha dit. Precisament, les paraules que van centrar la campanya electoral d'Ayuso a les darreres eleccions autonòmiques. S'ha de recordar que el congrés del PP illenc del 2021 va encimar Prohens al capdavant del partit, aprofitant l'estela d'una Ayuso amb més popularitat que el mateix expresident del PP, Pablo Casado.

L'acte d'aquest divendres s'ha convertit en un míting electoral del PP, on Prohens s'ha compromès a importar el model de la Comunitat de Madrid a les Illes, especialment en el terreny fiscal. Ha dit que eliminarà l'impost de successions i el de patrimoni i també ha promès que els autònoms "no pagaran ni un euro" els dos primers anys d'activitat.

Prohens s'apunta a la guerra fiscal que el PP està fent contra el PSOE amb vista a les eleccions autonòmiques i generals. Andalusia va anunciar l'eliminació de l'impost de patrimoni fa pocs dies, Galícia l'abaixarà un 50% i la Regió de Múrcia deflactarà l'IRPF. "Enfront del contrast del Govern hi ha Madrid, el model de llibertat amb majúscules", ha expressat Prohens, que ha titllat Unides Podem de "comunistes" davant Ayuso, quan el PP balear no s'hi sol referir.

El discurs d'Inda s'ha limitat a criticar el Govern de Francina Armengol i l'esquerra en general, però amb una versió hardcore, recuperant "la bomba vírica" del 8M i parlant del coronavirus com "el virus xinès". De fet, Prohens pràcticament no ha aplaudit al llarg de la intervenció del director, i de vegades l'ha escoltat amb una cara que semblava un poema, sobretot quan, cap al final de l'acte, un espectador ha demanat a Ayuso sobre "la immersió lingüística aberrant, inconstitucional i antipedagògica". Cal recordar que el PP balear va aprovar el Decret de Mínims en matèria educativa.

Finalment, les paraules d'Ayuso s'han dirigit contra Pedro Sánchez i el socialisme. "Prohens és un gran actiu del PP, profundament mallorquina i espanyola", ha afirmat. Parlant de ser mallorquí i espanyol, Inda ha acabat amb la bandera balear i estatal envoltant-lo. El rock and roll d'Ayuso s'ha denotat quan tot l'auditori ha clamat que sigui presidenta del govern estatal, en la resposta a la pregunta d'un altre espectador, inquiet pel seu futur després de la Comunitat de Madrid.

stats