Política 11/06/2021

Prohens presenta 3.588 avals i ja és oficialment candidata a presidir el PP: "Ha començat el compte enrere"

La diputada del Congrés no tindrà rival per liderar el partit

2 min
La candidata a la presidència del PP, Marga Prohens, instants abans de fer declaracions als mitjans de comunicació

Palma"Avui ha començat el compte enrere". Així ha deixat palès la ja candidata a presidir el PP i diputada del Congrés, Marga Prohens, que torna a la política autonòmica a donar batalla al PSIB de Francina Armengol. Prohens ha presentat 3.588 avals, els quals "superen els 400 que exigeix el reglament intern del partit", ha dit una vegada els ha entregat al president del comitè organitzador del XVI Congrés del PP, Mauricio Rovira.

Prohens ha recordat els seus inicis, quan es va afiliar "a la junta de Campos fa 16 anys". "El dia que decideixes afiliar-te és molt important", ha dit, a més de reiterar que ara fa aquesta passa amb "emoció, respecte i responsabilitat". "El canvi comença avui i acabarà d'aquí dos anys quan entrem al Consolat i a la resta d'institucions", ha afegit, a més d'assegurar que "les Balears tornaran a ser l'enveja de la resta de comunitats autònomes".

D'altra banda, Prohens ha destacat que el PP balear fa una "transició modèlica", marcada pel "missatge d'unitat". "Amb la crisi que hi ha no s'ha de posar l'accent en la vida interna dels partits", ha comentat. Passades les 14 h, el PP ha informat que Prohens és l'única candidata a presidir la formació de dreta.

El congrés del PP es farà el 24 de juliol, en format mixt, temàtic i presencial, a l'hotel Hipotels Platja de Palma. A més d'elegir presidenta, en aquest esdeveniment també es fixaran les línies polítiques i estratègiques del partit per als anys vinents. Per això es debatran ponències sobre estatuts, coordinada per Juan Manuel Lafuente, sobre turisme i economia, sota la coordinació de Toni Costa i sanitat i serveis socials, amb Marga Duran com a coordinadora. El debat de les ponències es farà de manera telemàtica el 20 de juliol.

stats