Societat 29/05/2021

Marga Prohens aprofita l'embranzida d'Ayuso i es presenta com la líder d'un "projecte de llibertat"

Unes 200 persones han assistit a la presentació de la candidatura per presidir el PP balear, en què la popular ha dit que vol construir una formació "liberal, de centre i reformista"

2 min
Marga Prohens en l'acte de presentació de la candidatura per a presidir el PP.

PalmaMarga Prohens ha presentat la seva candidatura a presidir el Partit Popular balear en un acte al qual han assistit més de 200 afiliats, càrrecs i simpatitzants del partit. La diputada del PP al Congrés ha defensat que té el compromís de construir un projecte de partit "liberal, de centre i reformista" per ser, d'aquí a dos anys, "la presidenta de tots els ciutadans de les Balears". "Hi havia molt d'interès a veure si ho deia o no. Clar que sí: per oferir a tots un projecte de llibertat", ha clamat la política popular entre els aplaudiments dels seus.

Els assistents han rebut Prohens des de les escales de la seu amb els crits de "presidenta" , mentre sonava el Viva la vida de Coldplay. I la popular s'ha col·locat al capdavant d'ells, dedicant-los emfàtiques mamballetes, i acompanyada de les principals figures de la formació a l'Arxipèlag: el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí; el president del partit a Mallorca, Llorenç Galmès; la presidenta de la formació a Menorca, Misericordia Sugrañes, i el president de la junta territorial de Palma, Jaume Martínez.

Acte a les escales de la Seu.

Prohens -que és propera a Pablo Casado- té tots els punts per ser la nova líder del partit a les Balears, ja que no s'espera que cap militant vulgui competir amb ella. Així i tot, del 31 de maig a l'11 de juliol qualsevol afiliat al corrent de pagaments s'hi pot presentar. La candidata ha mesclat en el discurs -en què ha intercalat el català i el castellà- explicacions sobre les línies generals del seu projecte, una crítica de ferro a les polítiques socialistes i un grapat de voluntats per "tornar a fer del PP el partit de les grans majories, més fort, més modern i més obert que mai a tothom".

Al principi, ha dedicat unes paraules al seu predecessor, Biel Company, que no ha assistit a l'acte. "Si avui tenim un partit unit i fort, amb les millors condicions per tornar a governar, és gràcies a la feina de Biel", ha defensat Prohens, que ha assegurat que mantindrà el seu escó al Congrés dels Diputats. El seu rumb -ha afegit- "serà clar". Aquell que "ens torni a fer líders a Espanya en benestar i riquesa; tornar a ser l'enveja de les comunitats autònomes, el mirall de tot Espanya", ha emfatitzat.

La popular ha dedicat un bon espai a deixar palesa la seva oposició frontal a la gestió de la presidenta del Govern, Francina Armengol. "Li deim basta: el seu model s'ha esgotat", ha expressat. En aquesta línia, ha dit "basta a les prohibicions per tapar la incapacitat de la seva gestió" i també a "trepitjar els drets fonamentals i a la ruïna econòmica i social". Prohens ha defensat que les polítiques del PSIB són "improvisades" i ha acusat la presidenta "de botar-se-les una vegada i una altra".

stats