Política 26/01/2022

El programa de relleu generacional d'empreses del Govern ja té la primera a Menorca

L'objectiu és evitar-ne el tancament

Iván Martín
1 min
Responsables del Consell i del Govern a la presentació de Reempresa a Menorca.

MAÓEl programa Reempresa ja té la primera empresa de Menorca que s'ha sumat a la iniciativa presentada aquest dimecres al Centre Bit d'Alaior per representants del Govern balear i del Consell de Menorca. Aquest programa té com a finalitat fomentar la continuïtat d'empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i la direcció.

Amb Reempresa es pretén evitar el tancament d'empreses a causa de la manca de relleu generacional. A més, també suposa una oportunitat per a les persones que volen iniciar un projecte empresarial i convertir-se en el seu propi cap. El conseller de Sectors Productius del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha explicat les facilitats que implica adherir-se al programa: "Aquesta opció de reprendre un negoci ja existent és fins a set vegades més fàcil, atès que la persona emprenedora disposa d'un local, proveïdors, clients i treballadors".

La primera empresa a sumar-se és Didasko, una distribuïdora de material d'oficina i educatiu. El programa ofereix assessorament personalitzat i gratuït a ambdues parts per elaborar un pla de cessió i d'empresa, així com un acompanyament durant tot el procés de transmissió de l'empresa.

stats