Política 10/11/2019

Els principals líders polítics animen a anar a votar tot i el mal temps d'aquest diumenge

Els màxims responsables dels partits i els caps de llista han estat matiners a l'hora d'exercir el seu sufragi

Ara Balears
5 min
Francina Armengol, en el moment de depositar el seu vot aquest diumenge

PalmaEls líders i caps de llista de les Illes pel Congrés i el Senat han estat matiners aquesta jornada electoral de diumenge a l'hora d'exercir el seu vot. El vent i la pluja s'han convertit en la principal preocupació dels polítics per la seva possible incidència sobre l'abstenció, per la qual cosa la majoria ha animat els electors a fer front al mal temps per anar a votar.

Francina Armengol recorda la responsabilitat de votar

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha votat al voltant de les 10.30 h al col·legi Sant Felip Neri de Palma i ha remarcat la importància de “poder decidir el futur que volem a Espanya i, malgrat les dificultats meteorològiques, són 10 o 15 minuts que s’han d’invertir a anar a votar, que és l’obligació i la responsabilitat que tenim com a ciutadans”.

Armengol s’ha mostrat “contenta d’haver exercit el dret a vot en aquestes eleccions generals, que són absolutament importants per a aquesta comunitat autònoma i per a Espanya”. La secretària general del PSIB ha fet una crida a la participació demanant a tothom que “hi participi activament i que vagi a votar perquè ens hi jugam el futur d’Espanya i també de Balears”.

Finalment, la dirigent socialista ha volgut agrair “a tota la gent que està fent feina i cobrint totes les taules electorals, tant de partits polítics com de l’Administració pública, per garantir aquesta jornada de tranquil·litat i democràcia”.

La presidenta Armengol exercint el seu dret a votar

Pere Joan Pons: "És millor mobilitzar-se avui que manifestar-se demà”

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, ha votat al voltant de les 11.10 h al CEIP Establiments, a Palma. Allà, Pons ha fet una crida a la mobilització, demanant a tothom que participi en les eleccions generals, “que la gent s’animi, surti de casa i pensi que hi ha diverses opcions”.

En aquest sentit, el candidat socialista ha avançat que espera una jornada “amb calma, sense incidents”, i en la qual hi hagi una alta participació, perquè “és millor mobilitzar-se avui que manifestar-se demà”. A més a més, Pons ha destacat que “fins i tot amb el cansament que la gent pugui tenir o amb el dia que fa, no ens hem de cansar mai d’anar a votar i d’expressar la nostra opinió”.

Pere Joan Pons, candidat del PSIB

Prohens: "Si no votam avui, la tempesta que pot venir serà molt pitjor"

La candidata del PP al Congrés, Marga Prohens, ha votat al col·legi Sant Felip Neri de Palma. La popular ha demanat a tothom que "desafiï" el mal temps per desblocar el país i perquè d'aquí a quatre mesos "no estiguem en la mateixa situació política". Prohens ha dit que "si no votam avui, la tempesta que pot venir serà molt pitjor". També ha donat les gràcies a tota la gent que està com a interventors i apoderats de tots els partits polítics i a les taules com a vocals i presidents, a més d'"empatitzar" amb la gent que està cansada de votar.

Marga Prohens, candidata del PP

Biel Company anima a votar per desbloquejar la situació política estatal

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha acudit a votar aquest matí al col·legi Sagrat Cor de Palma, des d'on ha animat tots els ciutadans de Balears “a acudir a votar per desbloquejar la situació política a Espanya”.

Per la seva banda, la candidata al Senat pel PP balear, Maria Salom, ha assegurat que avui és un dia molt important per a Espanya i el "futur de la nostra gran nació" i espera que durant la jornada electoral no hi hagi cap incident.

Biel Company, votant en el col·legi electoral del Sagrat Cor de Palma

Antònia Jover demana reivindicar els drets

Les candidates de Podem a les Illes, Antònia Jover, Lucía Muñoz i Beni Aguiló, han dipositat les paperetes a les urnes. La primera a fer-ho ha estat Jover, qui ha votat al col·legi Arcàngel Sant Rafel, ubicat, curiosament, al carrer de Pablo Iglesias. La cap de llista ha animat la gent a exercir el seu dret a votar. "És un dia de pluja però és un gran dia per reivindicar tots aquests drets que ens ha costat tant aconseguir davant tota aquesta gent que ens vol fer tornar a una Espanya en blanc i negre. Els poderosos aniran tots a votar i avui els demostrarem que els nostres vots valen tant com els seus", ha assenyalat.

La secretària general de Podem Illes Balears, Mae de la Concha, també ha fet una crida a la mobilització, sobretot adreçada als votants d'esquerres. "Hi ha molta gent votant a Menorca, malgrat el vent i la pluja. I és que avui toca mullar-se. Moltes gràcies a totes les persones tan generoses que estan d'apoderades avui. Tant de bo voti tothom, tots els vots són importants. Els poderosos també voten i avui tenim el mateix poder que ells perquè les coses canviïn i puguem, a la fi, fer polítiques que millorin la vida de la gent", ha comentat.

Antònia Jover, d'Unides Podem

Joan Mesquida entén el malestar dels ciutadans, però anima a votar

El número 1 de Ciutadans per Balears al Congrés, Joan Mesquida, ha demanat aquest diumenge que, malgrat el dia "desagradable" i plujós, els ciutadans vagin a votar perquè "l'important és desbloquejar el país; és important anar a votar".

Després de dipositar les paperetes en un col·legi del Secar de la Real de Palma, Mesquida ha declarat als periodistes que és comprensible que molts votants estiguin "enfadats" per haver estat convocats a les urnes per quarta vegada en un any.

A parer seu, el resultat de les eleccions generals d'aquest diumenge determinarà el futur de la pròxima generació d'espanyols, "dels nostres fills", per aquest motiu ha insistit que els votants acudeixin als col·legis electorals de tot l'Estat.

"Entenc perfectament aquesta sensació que tenen els ciutadans, jo també la tinc (...), però és important anar a votar", ha afegit el candidat del partit taronja.

Joan Mesquida, de Ciutadans

Antonio Salvá assegura que Espanya té una segona oportunitat

El candidat al Congrés de Vox per Balears i número 1 a les llistes, Antonio Salvá, ha acudit puntual a les urnes, des d'on ha demanat a la ciutadania que acudeixi a votar, "tot i el mal temps" d'avui. Per part seva, el líder de Vox a les Illes, Jorge Campos, ha declarat moments després de votar que "Espanya té una segona oportunitat per redreçar el rumb de la nació en una cruïlla històrica" i ha demanat que "es deixi votar a la gent amb normalitat".

Antoni Salvá, candidat de Vox al Congrés

Guillem Balboa espera "que la veu de les Illes quedi clara i marcada"

El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés, Guillem Balboa, i la candidata del partit al Senat, Lila Thomàs, ja han votat als seus respectius col·legis electorals. Balboa ho ha fet al Teatre d'Alaró devers les 10.30 h, mentre que Thomàs ha votat a les 11.30 h al local Ca ses Monges del Pont d'Inca.

Balboa ha animat tothom a sortir a votar, perquè "és una bona oportunitat perquè la veu de les Illes Balears quedi clara i marcada". El candidat de la formació ecosobiranista ha estat prudent amb les expectatives i ha expressat que "tot i que sempre és un bon moment" per aconseguir l'escó, "avui és un dia prou difícil".

Guillem Balboa, de MÉS-Esquerra, al seu col·legi electoral d'Alaró
stats