Política 28/05/2023

La presidenta d'una mesa electoral d'Inca se'n va a prendre un cafè i no torna

Els fets no han interromput la votació en cap moment i la Guàrdia Civil ha hagut d'anar a cercar el suplent per cobrir l'absència

ARA Balears
1 min
Una mesa electoral.

PalmaLa Guàrdia Civil ha hagut d'intervenir aquest matí en una mesa electoral a Inca. Segons ha informat Europa Press, la presidenta d'una mesa electoral s'ha absentat del col·legi per anar a prendre un cafè i no ha tornat. Tot i que això no ha interromput la votació en cap moment, la Guàrdia Civil ha hagut d'anar a cercar el suplent per cobrir l'absència. El president suplent ha estat avisat a les 12.15 h i ha arribat a la mesa electoral a les 12.43 h.

La Delegació del govern espanyol a les Balears ha explicat que els fets han tingut lloc a les 10 h, i que cap a les 11 h s'ha telefonat diverses vegades a la dona, que no contestava. Devers les 11.30 h, la Policia Local d'Inca ha anat a ca seva, on uns familiars els han explicat que no sabien on era i que tampoc els agafava el telèfon.

Els motius pels quals la vocal ha abandonat la mesa electoral s'estan investigant, ja que podria incórrer en un delicte per abandó si la causa no està justificada. En aquest cas, la pena podria ser de tres mesos de presó fins a un any, o una multa de 6 a 24 mesos.

stats