Parlament
Política 10/02/2023

El president del Parlament no vol Matas ni Munar en els actes dels 40 anys de l'Estatut

"No és una decisió unilateral, però la història avala determinades qüestions", ha explicat Vicenç Thomàs

1 min
El president del Parlament, Vicenç Thomàs

PalmaEl president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha declarat aquest divendres que ni l'expresidenta del Consell de Mallorca i de la Cambra, Maria Antònia Munar, ni l'expresident del Govern, Jaume Matas, haurien de participar en els actes centrals dels 40 anys de l'Estatut d'Autonomia de les Balears. "No està decidit, però com a criteri personal pens que no", ha afirmat.

La normativa del Parlament impedeix que tant Matas com Munar rebin distincions i reconeixements arran del seu pas per la presó. "Aquesta no és una decisió unilateral del president, però la història avala determinades qüestions", ha explicat Thomàs. La decisió es prendrà en el si de la Mesa del Parlament en les pròximes dues setmanes, ja que l'acte central se celebra l'1 de març, en commemoració del 40è aniversari.

Aquest dia, segons ha assenyalat el president del Parlament, es farà un reconeixement institucional a les persones "que han tingut a veure amb la història dels 40 anys de l'Estatut". "Tota persona que mereixi la distinció la tindrà", ha indicat. Thomàs no ha confirmat l'assistència dels expresidents del Govern i del Parlament. "Quan dissenyam l'acte no depèn de nosaltres, aquella persona ha de voler venir", ha matisat.

stats