Política 26/01/2018

El president de la FELIB, sobre la zonificació: "Alguns ajuntaments estan contents, d'altres no"

Joan Carles Verd destaca que no s'han tingut en compte les diferents realitats municipals en la delimitació del lloguer turístic a Mallorca, en una entrevista al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio

Ara Balears
1 min
Joan Carles Verd, aquest divendres dematí als estudis d'IB3 Ràdio.

PalmaEl president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Joan Carles Verd, ha afirmat que la zonificació del lloguer turístic efectuada a Mallorca ha fet contents alguns ajuntaments de l'illa i d'altres no. El batle de Sencelles ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio.

"La posició dels diferents ajuntaments varia segons el que els ha tocat dins la zonificació. Alguns estan contents i d'altres no", ha destacat Verd. En aquest sentit, ha recordat que els criteris que han definit aquesta zonificació s'han fixat "sota unes directrius polítiques". Així, ha dit que "aplicar criteris matemàtics pot ser una primera criba, però després s'ha de mirar si aquests criteris s'ajusten a la realitat municipal".

Verd ha exemplificat aquestes diferents realitats municipals amb el cas del poble d'Ariany. "Ariany és un dels municipis més afectats per aquesta zonificació. Té moltes cases buides dins el nucli; per això, defensam que els municipis haurien de dir quines són les seves realitats", ha assenyalat.

D'altra banda, el president de la FELIB ha destacat que de cada cop més les institucions tenen en compte la seva opinió, però que en determinats temes encara els deixen "de banda".

"Aquesta legislatura, les institucions ens consulten moltes coses que en d'altres no. Però sí que és vera que en altres ens deixen de banda. Per exemple amb la zonificació", ha sentenciat Verd.

stats