Política 27/10/2021

Preocupació a Més per Menorca per la compra de finques en mans d'estrangers

S'interessen per una iniciativa a Còrsega que obliga el propietari a residir-hi un mínim de cinc anys

Iván Martín
2 min
Imatge d'una propietat a la venda a Menorca.

El coordinador general de Més per Menorca, Damià Moll, ha estat molt clar a l'hora d'explicar els motius que han duit la formació menorquinista a mantenir una trobada telemàtica amb el diputat de Còrsega a l'Assemblea Nacional francesa, Jean Felix Acquaviva, i el seu assessor, Yannick Bertolucci, del partit Femu: "Cercam establir ponts amb altres territoris per donar resposta a les situacions similars que vivim i unir esforços per millorar la vida de la nostra ciutadania".

El partit sobiranista ha volgut conèixer de primera mà la proposta que es va aprovar a l'assemblea de l'illa de Còrsega que fa referència a l'exigència de viure un mínim de cinc anys al territori per comprar-hi una propietat. Una proposta paralitzada per manca de suport i que contradiu la constitució francesa. Moll és conscient que "l'habitatge és un dels temes que més ens preocupen i és a la nostra agenda per abordar-lo de manera immediata".

En aquest sentit, el conseller Miquel Àngel Maria s'ha mostrat preocupat per com s'ha disparat la venda de propietats a inversors estrangers: "El problema de l'especulació i la manca d'habitatge ja era greu i ara la situació és alarmant. Necessitam actuar per garantir que les generacions futures puguin viure a Menorca; si no, la població menorquina es veurà obligada a fer la seva vida fora de l'illa".

D'altra banda, el diputat Josep Castells ha assenyalat que a les Balears existeix el REB com a diferenciador insular en termes de finançament i fiscalitat i el PTI en matèria d'ordenació del territori, però que aquest no permet establir limitacions considerant la residència del comprador en l'adquisició de terrenys o immobles. Castells considera que "la possibilitat que el REB contempli un règim específic de residència a les Illes queda emparat per la Constitució, que diu que cal atendre de manera especial la problemàtica de la insularitat".

stats