Política 07/02/2023

El PP i Vox neguen el suport a la professora de La Salle que va ser assetjada a les xarxes socials

Una majoria del Parlament declara "intolerable" la instrumentalització política de l'educació i la llengua, amb els únics vots en contra de l'extrema dreta

2 min
Façana del col·legi La Salle de Palma.

PalmaNomés el PP i Vox han evitat donar suport aquest dimarts a la professora de La Salle que va sofrir amenaces i insults a les xarxes socials el novembre passat. Aquest punt de la proposició no de llei (PNL) presentada pels tres partits que componen el Govern –el PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca– ha comptat amb l'abstenció dels populars i el vot en contra de l'extrema dreta.

Fa quasi tres mesos La Salle va saltar a les portades dels diaris balears i estatals. Una professora de l'escola, seguint les normes del centre, va obligar a llevar una bandera d'Espanya de l'aula, penjada pels alumnes per donar suport a la selecció de futbol –es jugava el mundial–, quan aquell dia no hi havia partit. Els alumnes foren expulsats, i aquest fet va ser utilitzat per l'extrema dreta per criticar la professora, i fins i tot el Govern va denunciar l'assetjament davant la Fiscalia.

Davant això, el Pacte va reaccionar i va anunciar que presentaria una iniciativa per mostrar suport a la professora i la direcció del centre. A més, la PNL rebutja les amenaces i els insults a les xarxes socials, i declara "intolerable" la instrumentalització política que "certs grups" fan de l'educació i la llengua. Aquests dos punts han tingut una pràctica unanimitat, només amb el vot en contra de l'extrema dreta.

Tot i tenir un ampli consens, des del PP i Ciutadans han criticat la presentació de la iniciativa. "Treure ara un tema que mai hauria d'haver succeït és un error, ja que fa l'efecte contrari del que es pretén", ha retret el diputat popular Juan Manuel Lafuente. "Es dona més combustible i arguments a un grup –Vox– que ni va respectar l'autonomia del centre ni va esperar a la versió que tocava", s'hi ha sumat el representant de la formació taronja, Juanma Gómez.

La defensa des del Pacte

Els tres partits del Pacte han defensat la necessitat de presentar aquesta PNL. El diputat socialista Enric Casanova ha considerat que "es tracta de donar suport moral a la professionalitat dels mestres que treballen per oferir una educació de qualitat". "Aquestes situacions no poden agitar un fantasma de nacionalisme espanyolista que cerca la violència", ha incidit. "Són partits que s'han escudat en una professora per fer política i això és infame", ha afegit la representant d'Unides Podem, Gloria Santiago. Per la seva banda, el diputat de MÉS, Joan Mas Collet ha assenyalat que la Cambra "s'ha de posicionar al costat de la víctima", i ha retret que "l'extrema dreta aplica valors com els de la crispació i l'assetjament".

stats