PP i Vox aprofiten la crisi de Thomas Cook per demanar que no es limitin els creuers

PSIB i Podem recorden que la regulació del sector és un dels Acords de Bellver

El PP demanarà al Parlament que no es posin límits al turisme de creuers en un moment en què l'economia pateix un clar alentiment, ja que es tracta d'un sector que  dona  feina a prop de 10.000 persones i   un impacte de prop de 300 milions d'euros per a l'economia de les Illes, segons ha explicat en roda de premsa el màxim responsable del partit, Biel Company. Vox ha indicat que també està en contra de limitar aquest sector. Els dos partits han recordat les dificultats que viuen les empreses del sector per la fallida de Thomas Cook.

Segons Company, l'actual Govern d'Armengol no s'ha ocupat en cap moment de defensar els interessos del sector turístic i no ha condemnat la turismofòbia. El líder del PP considera que el turisme de creuers té un impacte positiu  sobretot  per al sector del comerç i que s'ha  d ' apostar pel seu creixement.

Jorge  Campos, portaveu de  Vox , ha assegurat que el seu partit es posiciona clarament per promocionar la Comunitat i atreure  el nombre més gran  de turistes perquè és un tema  clau  per a l'economia balear.

PSIB  i Podem

La portaveu del  PSIB , Sílvia  Cano , ha recordat, en canvi, que la limitació del sector de creuers és un dels Acords de Bellver i que el Govern seguirà negociant amb el sector per tal d'arribar a un acord i establir les limitacions que es considerin oportunes per tal d'evitar la massificació. La portaveu d' Unides Podem , Esperança  Sans , també s'ha mostrat a favor d'aquesta regulació, recordant que es  tracta  d' una activitat  molt contaminant.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF