Política 22/03/2022

El PP es venja de la Llei d'educació i s'absté en l'esmena a la totalitat de la Llei de joventut

"No podem oblidar la traïció en la negociació", ha denunciat el diputat popular Toni Fuster en referència a la darrera norma de Martí March

2 min
La bancada de la dreta del Parlament, aquest dimarts.

PalmaEl Partit Popular ha estat l'única formació que s'ha abstingut en la votació a l'esmena a la totalitat presentada per Vox a la futura Llei de la joventut de les Balears aquest dimarts al ple del Parlament. La resta de partits hi han votat en contra. El diputat popular Toni Fuster ha argumentat els principals motius de la seva decisió, però ha subratllat que el principal són "els precedents d'aquest Govern". "Sí, em referesc a la Llei d'educació", ha afegit.

Amb l'abstenció, el PP ha volgut cridar l'atenció als membres del Pacte en un intent d'evitar que torni a passar el mateix que en la darrera norma educativa de Martí March. "El PP hi va assistir amb la millor de les actituds i voluntats, aportant i accedint, perquè aquesta llei es tiràs endavant. Però la traïció en la negociació i la manca de decòrum parlamentari no les podem oblidar", ha recordat Fuster.

El parlamentari s'ha referit així a la decisió dels membres del Pacte d'eliminar en darrer moment el castellà com a llengua vehicular a la Llei educativa balear . Els partits van negociar a darrera hora modificar el text després de saber que el Partit Popular votaria en contra del model lingüístic en el ple en què s'havia d'aprovar la normativa. En concret, van fer desaparèixer del text l'apartat C de l'article 133.1, que apuntava al tractament de les llengües cooficials "com a llengües d'ensenyament i aprenentatge del sistema educatiu de les Illes Balears, que tindran el caràcter de llengües vehiculars".

Advertència

"Esper que en el tràmit d'aquesta llei de joventut no es produeixi el lamentable paper que van tenir amb la Llei d'educació", ha advertit el diputat. L'altre motiu pel qual han decidit abstenir-se és perquè "no és la llei que hauríem presentat" i perquè "és millorable", ha dit el popular. Per això, han fet "128 esmenes als 104 articles" que té el projecte de llei.

Ara bé, en l'inici de la seva intervenció, Fuster ha reconegut que la seva formació considera "necessari que es tramiti aquest projecte de llei", principalment perquè "l'actual data del 2006" i les necessitats dels joves "no són les mateixes". El diputat ha subratllat, però, que amb aquesta norma "no se solucionaran els problemes dels joves", atès que "les polítiques de joventut són molt més" i ha apostat per abordar-les des de "la perspectiva de la llibertat".

stats