Política 09/06/2021

El PP reclama que els turistes es puguin vacunar a les Balears

Els populars també volen que les empreses puguin immunitzar els seus treballadors

1 min
Un professional sanitari prepara una vacuna

PalmaEl portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha demanat aquest dimecres després de la reunió de la Junta de Portaveus que els turistes que visitin les Balears es puguin vacunar aquí. Costa ha criticat la gestió del Govern del procés de vacunació i ha recordat que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, les Balears són la penúltima comunitat autònoma en l'administració de la primera dosi, amb un 44,9% de la població, i la darrera quant a la pauta completa, amb un 21,3% de la població immunitzada. Segons ha explicat el popular, Astúries ja ha administrat les dues dosis al 36,8% de la població i Galícia ho ha fet al 34,9%.

"El Govern de la senyora Armengol intenta justificar el que és injustificable", ha afirmat Costa, a més de destacar que "la vacunació és el passaport a la normalitat i a una temporada que seria llarga i tranquil·la si tenguéssim un grau alt d'immunització". "Avui li demanam que, com fan Andalusia, el País Valencià, Navarra, Galícia, Cantàbria, la Rioja i Castella i Lleó, es puguin vacunar els turistes, els nostres visitants", ha explicat el portaveu adjunt. "Necessitam acreditar que som una destinació segura i donar la màxima seguretat als turistes que ens vulguin visitar", ha continuat. "Demanam a Armengol que es tingui en compte aquesta petició i que es puguin vacunar els turistes que vinguin a les Balears", ha remarcat.

A més, Costa ha insistit a demanar que "les empreses puguin ajudar a accelerar el procés de vacunació en aquestes illes" vacunant els seus treballadors. "És lamentable que, sent els darrers d'Espanya, el Govern d'Armengol no es deixi ajudar. Quin interès té Armengol a tenir el monopoli de la vacunació a les Balears?", ha preguntat.

stats