Política 25/03/2022

El PP reclama més policia a Palma perquè "és la 5a ciutat més insegura de l'Estat"

Denuncien que Hila va prometre incorporar 100 agents i encara no ho ha complert

ARA Balears
1 min
El president del PP de Palma jaime Martínez

PalmaEl PP de Palma ha reclamat al batle, José Hila, que incorpori els 100 nous agents de la Policia Local "que va prometre el 2019" i denuncia que la mesura és urgent perquè, segons el darrer informe del Ministeri de l'Interior, Palma és la cinquena ciutat més insegura de l'Estat.

El president popular a Palma, Jaime Martínez, ha criticat durant la roda de premsa d'aquest divendres els elevats índexs de "delinqüència i conflictivitat" i ha recordat que el 2016 Palma era la setzena ciutat de l'Estat més insegura i ara ja és la cinquena.

Davant aquesta situació, el PP ha exigit a Hila que convoqui la setmana que ve totes les places de policia local "que siguin possibles" i que "com a mínim" compleixi amb la promesa que va fer fa tres anys, quan va assegurar que incorporaria 100 agents al cos policial, "que encara esperam". En aquest sentit, el president del PP de Palma ha recordat que fa 20 anys, quan la ciutat tenia 120.000 habitants menys que ara, disposava de 1.000 agents i ara, amb 450.000 habitants, la plantilla s'ha reduït "gairebé a la meitat", cosa que ha qualificat "d'inadmissible".

A més, els populars han denunciat que no s'estan cobrint correctament les jubilacions dels agents del cos policial de Ciutat i ha denunciat que el problema de seguretat ciutadana és "urgent" i són necessàries mesures "immediates".

A banda de la manca de policies, també ha criticat la "incompetència" del batle, perquè no posa a la disposició dels agents els recursos que serien necessaris, com poden ser "armilles i vehicles" per reforçar la policia motoritzada.

stats