Política 29/09/2021

El PP presenta les seves línies per als fons europeus i el PSIB considera que tenen "el nivell de 'Barri Sèsam'"

Marga Prohens critica Armengol i diu que "es riu de les persones que participen en el Pacte de reactivació"

2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens.

PalmaNou estira-i-arronsa entre el PSIB i el PP, en aquesta ocasió pels fons europeus. Mentre que els populars han muntat una roda de premsa perquè la presidenta del PP balear, Marga Prohens, expliqui les línies del partit per gestionar el Next Generation, el PSIB ha contraatacat assegurant que les seves propostes tenen "el nivell de Barri Sèsam" i "d'Epi i Blas". "La contrapartida que tenen són unes diapositives de 83 paraules i buides de contingut", ha afegit Costa sobre la presentació que ha fet Prohens minuts abans de les compareixences posteriors a la Junta de portaveus parlamentaris.

En canvi, Prohens ha lamentat que Armengol no hagi contestat a l'oferiment que li va fer per "consensuar els fons europeus". "És imprescindible pactar amb el principal partit de l'oposició i l'única alternativa de Govern, perquè és molt probable que el PP sigui qui els gestioni a partir de 2023", ha assenyalat. La presidenta del PP balear ha proposat que una agència independent i publicoprivada sigui l'encarregada de gestionar els fons Next Generation i ha reclamat que no hi hagi intervencionisme de l'Executiu i que el teixit productiu i les pime en siguin els protagonistes. "No ha de ser l'administració pública qui marqui cap on ha d'avançar el teixit productiu o com ha d'innovar, sinó que han de ser les empreses les que duguin el lideratge i la davantera", ha continuat. Prohens ha reiterat la negativa del seu partit a formar part del Pla de reactivació del Govern, en què participen altres formacions polítiques, patronals, sindicats, ajuntaments i consells. "Armengol es riu de les persones que participen en el Pacte de reactivació", ha afirmat.

El pla estratègic del PP es basa en cinc eixos: la transició energètica; les telecomunicacions i la innovació, amb el desenvolupament del 5G; l'economia blava, el cicle de l'aigua i la descarbonització de la mar; la modernització del turisme i la proposta de recuperar la llei del 2012; i la formació professional dels sectors estratègics. 

Per part seva, la portaveu del PSIB, Pilar Costa, ha tornat a demanar al PP si donarà suport als pressupostos estatals, "ara que inclouen el factor d'insularitat", i ha criticat que els populars hagin "perdut un any" de participació en el Pacte de reactivació.

stats