Política 16/06/2023

El PP recupera la batlia després d'arribar a un pacte amb SOM-AVI

La dreta torna al consistori després de vuit anys a l'oposició

ARA Balears
1 min
Els nous integrants del PP de Bunyola

PalmaEl Partit Popular recupera la batlia de Bunyola vuit anys després d'haver-la perdut en les eleccions de 2015. Els populars governaran al consistori amb SOM-AVI després d'haver arribat a un pacte de govern aquest passat dijous. Així, Joan Antoni Riera serà el batle de Bunyola a partir d'aquest dissabte i substituirà Andreu Bujosa (Esquerra Oberta).

Ambdós partits sumen la majoria absoluta i envien a l'oposició Esquerra Oberta (3 regidors), PSIB-PSOE (2) i Vox (1). Amb l'acord de governabilitat, se situa Riera com a batle i, a més, reconeix Miquel Ballester, cap de llista de SOM-AVI, com a primer tinent de batle de l'Ajuntament de Bunyola. Al costat de Joan Antoni Riera, els altres regidors del PP que formaran l'equip de govern seran Joan Baos, María Antonia Serralta i María Inmaculada Payeras. Mentrestant, SOM-AVI-El Pi comptarà, al costat de Ballester, amb María Victoria Muñoz i Francisco Balcázar.

Entre alguns dels acords entre el PP i AVI es preveu assegurar una dotació pressupostària justa per a l'Entitat Local Menor de Palmanyola. A més, l'acord compromet el Consistori a afrontar projectes clau per donar solucions d'habitabilitat que sofreixen els veïns de Bunyola, com ara un servei d'aigua de qualitat, un augment de la seguretat ciutadana o l'organització d'una xarxa d'aparcaments.

A l'oposició, queden els tres regidors d'Esquerra Oberta (Mercè Bujosa, Joan Luna i Maria Magdalena Palao), els dos del PSIB (Miquel Palou i Francisca Orell) i la regidora electa per Vox, María José Verdú.

stats