Senat
Política 01/08/2022

El PP i MÉS demanen al Senat que traslladi el Centre de Control Aeri de Son Sant Joan a Son Bonet

És una reclamació que també va fer el Parlament de les Illes Balears

ARA Balears
2 min
La pista de Son Bonet serà renovada.

PalmaEls senadors illencs del Partit Popular i MÉS per Mallorca, José Vicente Marí Bossó, María Salom, Cristóbal Marqués i Vicenç Vidal han reclamat al Senat que paralitzi l'actual ampliació del Centre de Control de Navegació Aèria (ACC) a Son Sant Joan i que se'n consideri el trasllat a Son Bonet, per garantir la prestació del servei a les Illes Balears.

Així ho ha anunciat MÉS per Mallorca a través d'un comunicat, on ha explicat que la moció ha etat acordada pels senadors autonòmics i ha estat registrada pel grup parlamentari Izquierda Confederal i pels senadors balears. Aquesta moció es basa en la mateixa iniciativa conjunta presentada al Parlament balear pel PSIB, Unides Podem, Ciutadans, El Pi, el Partit Popular i MÉS per Mallorca. La moció serà defensada a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat.

MÉS ha informat que la moció insta el Ministeri a "paralitzar l'actual projecte d'ampliació de l'ACC al mateix emplaçament" i a realitzar un "estudi de costos, beneficis, riscos associats, idoneïtat de la ubicació, valor afegit i cost d'oportunitat, a curt, mitjà i llarg termini per part d'una empresa externa i independent". A més, també reclama que consideri la possibilitat d'ubicar el projecte d'ampliació fora de les instal·lacions aeroportuàries, com pot ser a les instal·lacions de Son Bonet, amb l'objectiu de "garantir la prestació del servei a les Illes Balears amb la suficient projecció i garanties de viabilitat present i futura".

Cal recordar que Enaire va anunciar el passat 17 de maig els seus plans d'invertir 30 milions en instal·lacions i nous equips de l'ACC, però els partits illencs consideren que fer aquesta inversió a l'actual ubicació "és una errada", ja que "per la seva antiguitat i el poc espai disponible pot suposar una despesa superior", que en aquests moments ja provoca "problemes de seguretat, control d'accessos i falta d'operativitat" i que "les futures obres provocaran l'aïllament de l'ACC i de la torre de control" a Son Sant Joan.

En el comunicat detallen, també, que "no hi ha cap necessitat tècnica perquè el Centre de Control se situï al mateix espai aeroportuari". "El Pla Director ja preveia fa 20 anys la seva ubicació a Son Bonet, on tindria més espai disponible", han sentenciat.

stats