Política 12/06/2019

Ciutadans i el PP governaran a Sineu

Tomeu Mulet en serà el batle durant els pròxims quatre anys

Ara Balears
2 min
C’s i el PP governaran a Sineu

PalmaEl Partit Popular de Sineu i Ciutadans-Partit de la Ciutadania han signat aquest dimecres l’acord d’estabilitat política i de govern per al poble de Sineu, un pacte de govern per als pròxims quatre anys. La signatura de l’acord ha tingut lloc a la plaça de Sant Marc, després de l’aprovació de l'acte de govern per part de les agrupacions locals d’ambdós partits.

L’acord està constituït per tres parts: una secció programàtica, elaborada sobre les propostes de govern amb les quals ambdues formacions polítiques es presentaren als comicis; una part centrada en la distribució competencial dels regidors que formaran part del govern en coalició; i una secció final de la col·laboració entre els partits.

Acord programàtic

El pacte inclou setze mesures programàtiques bàsiques a desenvolupar durant la pròxim legislatura, entre les quals destaquen la resolució del conflicte laboral que hi ha entre la junta de govern i la Policia Local, la revisió de la Relació de Llocs de Treball, la millora de la potabilitat de l’aigua, un pla de xoc de neteja, una reforma circulatòria ordenada, l’augment dels aparcaments i la millora del poliesportiu de Son Magí i del cementeri, entre d'altres.

Així mateix, Ciutadans i el Partit Popular han pactat que, a part d’aquestes mesures bàsiques, s’aniran desplegant totes les accions proposades als respectius programes electorals des del consens de la junta de govern i cercant l’acord amb els grups de l’oposició.

Coalició de govern

Els grups polítics que formen el pacte investiran el cap de la llista del Partit Popular, Tomeu Mulet, com a batle de Sineu. Mulet ostentarà la batlia durant tota la legislatura. L’acord també inclou la constitució d’una junta de govern en coalició, en la qual Pere Joan Jaume, cap de llista de C’s, assumirà una tinència de batlia i les àrees d’Urbanisme i Infraestructures. Així mateix, des de l’aprovació del pressupost de 2020 l’Ajuntament disposarà d'una dedicació parcial assignada al regidor de Ciutadans.

stats