Pressupostos Generals de l'Estat
Política 21/11/2022

El PP exigeix la compareixença de Josep Marí per l'absència del conveni de carreteres en els PGE

"El factor d'insularitat no s'ha negociat en detriment del conveni", sosté la portaveu parlamentària adjunta del PSIB, Silvia Cano

2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i Ribas, aquest dilluns al Parlament.

PalmaEl PP ha anunciat aquest dilluns que registrarà la sol·licitud perquè comparegui davant la comissió el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí. Segons publica avui Diario de Ibiza, el Ministeri d'Hisenda "deixa en mans del Govern" el pagament a les obres viàries de l'illa pitiüsa, pel que, a parer del PP, "no es té cap intenció de posar un sol euro de conveni de carreteres". "És un engany i un joc de trilerisme per part de Francina Armengol. En els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), on posava conveni de carreteres, ara hi posa factor d'insularitat", ha criticat el portaveu popular, Antoni Costa.

"No s'ha negociat cap factor d'insularitat en detriment dels convenis", ha replicat la portaveu adjunta del PSIB al Parlament, Silvia Cano. La diputada socialista ha titllat de "demagògia" les paraules del PP, pel fet que "els convenis es continuen negociant, i el Govern dona suport a la reivindicació de les negociacions que cada Consell Insular fa amb el govern estatal".

Cal recordar que el passat 2 de novembre el Parlament va aprovar una Proposició No de Llei de Més per Menorca, que anava dirigida precisament a reclamar que es reprenguin les negociacions per a la signatura dels convenis amb els consells de Mallorca i Menorca, amb partides pressupostàries independents del factor d'insularitat. S'ha de destacar que en el cas d'Eivissa (55,4 milions) i Formentera (13,4 milions), els convenis s'han liquidat, però pel que fa a Mallorca manquen 230 milions, i 19 milions per a Menorca.

En aquest sentit, el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha subratllat que el Govern "ha de reclamar el conveni". "El nou Règim Especial (REB) no compensa els anys de dèficit de finançament ni el deute que s'ha generat", ha lamentat. Per la seva banda, la portaveu adjunta d'Unides Podem (UP), Esperança Sans, "aposta perquè arribi", i posa de manifest "les millores en inversions com el factor d'insularitat o el règim fiscal".

stats