Política
Política 12/12/2022

El PP exigeix que Armengol es desmarqui de la reforma del Codi Penal impulsada per Sánchez

Els populars acusen la presidenta del Govern de "ser la més fidel" al cap de l'executiu espanyol i els socialistes lamenten que el PP "se centra únicament a fer una política de confrontació"

2 min
El portaveu palamentari del PP, Antoni Costa

PalmaEl terratrèmol polític sorgit a partir de la reforma del Codi Penal que impulsa el govern espanyol s'ha deixat notar a les Balears. Seguint l'argumentari del partit, el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, ha centrat la roda de premsa d'aquest dilluns únicament a criticar les propostes per modificar les majories necessàries del poder judicial, per nomenar els magistrats del Tribunal Constitucional (TC) i el retocament del delicte de malversació. "Pedro Sánchez ha traspassat totes les línies vermelles i ha polititzat les institucions, amenaçant la divisió de poders", ha afirmat Costa, que ha denunciat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, "és la més fidel a Sánchez".

És una constant que el PP assimili Armengol amb el cap de l'executiu espanyol, pensen que Sánchez és una figura que crea desgast. El portaveu popular ha subratllat que tant els presidents socialistes d'Aragó i Castella-la Manxa –Javier Lambán i Emiliano García Page, respectivament– com els líders del partit a la Comunitat de Madrid i Castella i Lleó "s'han posicionat en contra de la reforma del Codi Penal". "Mentrestant, Armengol l'aplaudeix i li pareix fabulosa la manera d'actuar de Sánchez", ha incidit Costa.

Tot i que el cap de l'executiu espanyol hagi "traspassat totes les línies vermelles" i suposi "una amenaça" per a la divisió de poders, el PP rebutja la moció de censura que sí que reclamen Ciutadans i Vox. "No estam disposats a donar una victòria claríssima a Sánchez en el Congrés. La moció la faran els ciutadans espanyols a les urnes", ha reiterat Costa. Per la seva banda, la coordinadora autonòmica de Ciutadans, Patricia Guasp, ha argumentat que la moció de censura "és l'única eina democràtica per aturar Sánchez". A més, ha llançat un dard al PP després d'explicar les esmenes de la formació taronja als pressupostos, apuntant que "allò que importa és parlar de l'activitat parlamentària autonòmica".

En el mateix sentit que Guasp s'ha expressat la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa. "El PP vol traslladar la baralla i la confrontació perquè sí, sense cap motiu. No és un debat d'idees i projectes en el cas de les Balears", ha criticat. "Només tenen aquest objectiu, arrossegats per la pugna electoral amb la ultradreta", ha afegit. Amb referència a l'assumpció des del PP de l'argument de Vox sobre "el govern il·legítim" de Sánchez, la portaveu socialista ha qualificat aquest discurs de "repugnant" i "molt perillós des d'un punt de vista democràtic".

stats