Política 03/02/2020

El PP vol que el delegat del govern expliqui la feina de la Policia per prevenir l'explotació sexual de menors

El portaveu popular, Biel Company, ha tornat a demanar la dimissió de la consellera Fina Santiago per "culpar-ne" la Fiscalia

K. O.
1 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company

PalmaEl Partit Popular ha sol·licitat que el delegat del govern espanyol a les Balears, Ramon Morey, expliqui en el Parlament la feina que fa la policia per prevenir l'explotació sexual de menors. El portaveu i líder dels populars, Biel Company, ha criticat que la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, criticàs la Fiscalia i la Policia per no prioritzar aquests casos. A més, el popular també ha demanat la seva dimissió, com ja va fer la seva formació juntament amb Ciutadans i Vox.

Santiago va matisar en un comunicat que quan va criticar que la Fiscalia no s'implicava en la lluita contra l'explotació de menors tutelats es referia només "a la darrera fase de les quatre que estableix el protocol d'explotació infantil", o sigui, el seguiment dels casos.

Tot i això, Company ha considerat que Morey ha d'explicar a la Cambra balear si, com va exposar Santiago, la Policia no prioritza la investigació de les fugues de menors que estan tutelats per les administracions. Sobre la presidenta del Govern, Francina Armengol, el portaveu ha dit que "està absent" davant la problemàtica i ha criticat que practica l'"escapisme", perquè aquests dimarts no participarà en el ple parlamentari perquè serà de viatge a l'Índia per visitar la Fundació Vicente Ferrer.

stats