Polèmica
Política 27/03/2023

El PP es desmarca del candidat a la batlia de Sencelles però no concreta possibles sancions

Toni Ferragut va comparar la celebració del Ramadà amb l'execució a la forca de diverses persones

2 min
Toni Ferragut, el portaveu del PP de Sencelles

PalmaEl portaveu parlamentari del PP balear, Toni Costa, s'ha desmarcat aquest dilluns del candidat popular a la batlia de Sencelles, Toni Ferragut, que en una piulada a Twitter va comparar la celebració del Ramadà amb una fotografia on s'executaven a la forca de diverses persones. "Són els seus costums i cal respectar-los, no, Ajuntament de Palma?", va expressar. A més, a l'acta de Cort hi eren presents la portaveu del PP a l'Ajuntament, Mercedes Celeste, i la secretària general del partit, Sandra Fernández.

"Des del PP demanam respecte i tolerància per qualsevol confessió religiosa, d'aquest posicionament no ens mourem", ha expressat Costa. Així i tot, ha defugit concretar si s'aplicaran sancions al candidat a la batlia de Sencelles. Simplement, ha apuntat que "fixarem el posicionament clar i concret del PP, i a partir d'aquí és el que farem". Des del partit es van posar en contacte ahir mateix amb Ferragut per mostrar el rebuig a la comparació que va fer, a partir d'un acte on, com s'ha dit, hi havia alts càrrecs del partit.

Els partits que formen el Govern han llançat diverses crítiques a aquest fet. El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, va exigir "mesures disciplinàries contra qui expressa aquests missatges d'odi, i també contra qui li dona suport", referint-se al fet que, per exemple, el batle de Selva va posar un 'm'agrada' a la publicació.

Aquest dilluns, a més, el secretari d'organització del PSIB, Cosme Bonet, ha acusat els populars de "tornar al blanc i negre" –el PSIB ha presentat una precampanya de "les Balears amb colors"– per aquest fet "lamentable". "El PP ha de considerar si pot ser candidat a batle", ha afirmat.

Reunió amb José María Rodríguez

Aquest cap de setmana Okdiario va publicar una fotografia on es veia part de la cúpula del PP balear, amb Marga Prohens al capdavant, en un dinar amb l'expresident del PP de Palma i condemnat pel 'cas Over', José María Rodríguez. Mentre Antoni Costa ha apuntat que "es va tractar d'un dinar privat, informal, i que no té cap transcendència", Cosme Bonet critica que els populars "cerquin consells en exdirigents condemnats per corrupció".

stats