Parlament
Política 10/10/2022

El PP demana la compareixença urgent de Gómez pel cas Palomino

Els populars van acusar el director general de l'IB-Salut de tenir "tota la família col·locada" en la sanitat pública illenca

2 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la Comissió de Salut.

PalmaEl PP demanarà la compareixença urgent de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de denunciar en el Debat de Política General que el director general de l'IB-Salut, Manuel Palomino, "té col·locada tota la família" a la sanitat pública balear. "El fill, a GSAIB, l’únic gestor del qual ha estat el senyor Palomino. La dona, oportunament beneficiada d’una promoció interna. La filla, amb plaça a Urgències de Son Espases, però oportunament recol·locada a l’Hospital Psiquiàtric", va afirmar el portaveu parlamentari, Antoni Costa, en la rèplica del debat.

La portaveu adjunta del partit, Núria Riera, ha declarat aquest dilluns que Gómez "ha de donar explicacions de la política de col·locacions que veim a la Conselleria". "És de les més sensibles en aquesta legislatura, i ens trobam que enlloc de reforçar l'escut sanitari es reforça l'escut de familiars", ha afegit. Des del PP, a més, lamenten que "no hagi estat Gómez qui hagi demanat la compareixença directament".

El mateix dimecres, quan els populars van fer aquestes acusacions, fonts de Salut negaven "qualsevol tracte de favor". Segons van explicar, el fill de Palomino va ser contractat com a tècnic d'emergències durant la pandèmia. Amb relació a la parella sentimental, s'hauria tret la plaça a partir d'unes oposicions, i la "promoció interna" a què ha apuntat el PP hauria estat abans d'aquestes oposicions. Finalment, la filla és infermera i "tenen molta mobilitat" entre els centres que depenen de l'IB-Salut, com l'Hospital Psiquiàtric.

Aquesta polèmica arriba després de la dimissió forçada de l'exdirector general de l'IB-Salut, Juli Fuster, per haver intervingut presumptament en un procés de selecció en què participava la seva filla. "No és un tema de Juli Fuster, sinó reiterat de les direccions generals que hi ha a l'IB-Salut", ha criticat la portaveu adjunta del PP.

stats