Política 27/04/2022

El PP demana a Ciutadella que aposti per la construcció d'un segon centre de salut

Consideren que les respostes que ha donat la consellera de Salut els darrers mesos són contradictòries

Iván Martín
1 min
Imatge exterior del centre de salut del Canal Salat de Ciutadella.

CIUTADELLAEl PP ha sol·licitat aquest dimecres a l'equip de govern de l'Ajuntament de Ciutadella que pressioni el Govern balear per la construcció d'un segon centre de salut al municipi. Els conservadors reclamen a l'Executiu autonòmic que redacti un pla funcional de l'actual centre de salut del Canal Salat en un termini màxim de tres mesos, per definir el pla plurianual i el calendari d'execució per la seva inclusió en els pressupostos de la Comunitat del 2023.

Els populars han demanat al Consistori que defineixi "amb la màxima urgència" l'espai adequat i els terrenys disponibles per a la ubicació, construcció i els accessos del segon centre de salut a Ciutadella. A més, la formació política ha recordat que la iniciativa neix de les consultes efectuades amb professionals sanitaris i entitats de Menorca. El PP considera que les respostes que ha donat la consellera de Salut, Patricia Gómez, els darrers mesos són contradictòries, i per aquest motiu creuen que el Govern hauria de deixar clar si aposta per una ampliació de les dependències actuals o la construcció d'un segon equipament sanitari.

El Canal Salat té assignades 28.234 targetes sanitàries, un 17% de les quals corresponen a usuaris de més de 65 anys. Segons el PP, els metges de família suporten una càrrega de treball de 38 pacients al dia, mentre que les urgències es dupliquen a l'estiu a causa de l'augment de la població.

stats