Política 13/03/2021

Company: "Hauria estat extraordinari que les Illes no fossin les més beneficiades per les ajudes"

El PSIB ho atribueix "al fet que hi ha un govern socialista a Madrid i un Govern liderat per Armengol" i MÉS celebra que Madrid "per primera vegada reconegui un tracte diferenciat"

ARA Balears
3 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company, ha qualificat de "gran notícia per a les Balears" que el govern espanyol destini prop de 1.000 milions d'euros en ajudes directes per a les empreses i autònoms de l'Arxipèlag, una quantitat superior a la que rebran la resta de comunitats. No obstant això, ha defensat que el que hauria estat "extraordinari" seria que no fos la comunitat més beneficiada per aquestes ajudes, ja que la caiguda de la nostra economia ha estat tres vegades superior a la mitjana nacional".

"Hauria estat intolerable que s'hagués continuat amb el maltractament a les nostres illes", ha afirmat Company aquest dissabte, i ha recordat que "ara, perquè les ajudes siguin realment efectives i salvin empreses i autònoms, és necessari que arribin al més aviat possible als seus destinataris". Cal que sigui "de manera ràpida, senzilla i directa i que no s'eternitzin els terminis per qüestions burocràtiques", ha afegit el president del PP.

MÉS hi veu "una primera passa"

En aquest sentit, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha valorat que "per primera vegada el govern espanyol reconegui un tracte diferenciat a les Illes Balears", decisió que significa "una primera passa". Els prop de 1.000 milions d'euros que rebran les empreses i autònoms més afectats per la pandèmia de l'Arxipèlag "dona resposta a la demanda de MÉS d'un pla específic per als sectors de l'economia illenca que més estan patint els efectes de la crisi", ha subratllat Noguera.

El coordinador del partit ecosobiranista ha afirmat que la formació fa anys que demana aquest reconeixement: "Ho hem traslladat als nostres socis de govern, ens hem fet escoltar al Senat i hem estat una veu clara i nítida per exigir a Madrid el que és una necessitat". També ha aprofitat per recordar que les Balears tenen un dèficit fiscal amb Espanya "del 15% del PIB anual".

El PSIB atribueix el mèrit a Sánchez i Armengol

Per la seva banda, el PSIB-PSOE ha celebrat avui un acte virtual amb motiu del cicle Horitzons de Futur, en què el president del Parlament balear i secretari d'Acció Electoral del partit, Vicenç Thomàs, ha valorat molt positivament la notícia de les ajudes directes. "Són gràcies al fet que hi ha un govern socialista a Madrid i un Govern liderat per Francina Armengol a les nostres illes", ha assenyalat Thomàs. El president parlamentari considera que els més de 900 milions d'euros arriben "fruit d'un debat, un consens i un pacte de reactivació en què hi ha representació empresarial, laboral, ajuntaments, consells insulars i els partits polítics que hi han volgut ser".

Amb relació a la reflexió de futur dels socialistes, Thomàs ha destacat la necessitat de "tenir sempre la persona al centre de la nostra activitat", amb aspectes lligats als seus drets, com és l'habitatge, l'educació, una feina digna i la salut. Pel secretari d'Acció Electoral del partit, "tot passa perquè la gent tingui oportunitat de fer feina, però la feina ha de ser digna, perquè la pandèmia ens ha mostrat amb cruesa algunes realitats".

En concret, el socialista ha apostat per avançar en treball digne "amb retribucions justes, amb igualtat d'oportunitats, amb una formació molt més arrelada a les necessitats de les empreses, garantint la seguretat i la salut laboral als treballadors i regulant les noves formes de treball". Davant això, ha puntualitzat que "el teletreball no és conciliació familiar".

Thomàs també ha introduït altres conceptes que s'inclouen a Horitzons de Futur, com el dret a rebre una renda bàsica universal i el dret a la igualtat d'oportunitats. "La pandèmia ens obliga a anar cap a un model d'atenció integral, comunitària, a través del domicili de les persones, la qual cosa requereix cooperació entre el món social i el sanitari", ha insistit.

stats