Política habitatge
Política 12/08/2023

El PP critica el "cinisme" del PSIB "després de vuit anys de pujada del preu de l'habitatge"

Sagreras considera que la Llei d'habitatge planteja "polítiques fracassades i empara l'ocupació"

ARA Balears
1 min
El portaveu de campanya del PP, Sebastià Sagreras, aquest dimarts

PalmaEl PP ha criticat el "cinisme" del PSIB després que aquest divendres digués que "perilla" l'accés a un habitatge digne, amb l'anunci per part del Govern de recórrer al Constitucional la Llei estatal d'habitatge, "després de vuit anys d'augment del preu de l'habitatge a les Balears". En una nota de premsa, el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras, ha denunciat "el cinisme del PSIB després de vuit anys d'augment del preu de l'habitatge a les Balears" i ha afegit que "sorprèn que els socialistes s'atreveixin a donar lliçons sobre habitatge tenint en compte que les polítiques en aquesta matèria han estat el seu gran fracàs".

Així, el portaveu del PP al Parlament ha recordat que "en els darrers vuit anys a les Balears, el preu de compra d'un habitatge ha augmentat un 93% i un 85% el preu del lloguer". "Hem vist que mentre les famílies han de destinar un 16% més a l'habitatge que el 2015 i que només un 17% dels joves de les Illes poden emancipar-se, l'Executiu que presidia Armengol es va limitar a plantejar l'única i inversemblant solució d'oferir contenidors marítims per pal·liar el difícil accés a l'habitatge", ha exposat Sagreras.

Des del Govern, "el PP impulsarà el canvi en les polítiques d'habitatge que els ciutadans i el sector fa anys que demanen". Per això, "el primer pas és dur la Llei d'habitatge al Tribunal Constitucional perquè, a més de plantejar polítiques fracassades, dona empara als okupes i atempta contra l'autonomia de les comunitats autònomes", ha conclòs.

stats