Política 30/11/2022

El PP considera que Armengol "ha atiat el foc" del conflicte de La Salle "per un grapat de vots"

La presidenta del Govern va criticar els populars en la sessió de control pel seu "silenci eixordador i d'una irresponsabilitat enorme"

2 min
El portaveu palamentari del PP, Antoni Costa

PalmaEl portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, ha retret aquest dimecres, en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus, que la presidenta del Govern, Francina Armengol, "ha atiat el foc" del conflicte de La Salle i "ha polititzat els fets amb l'objectiu d'aconseguir un grapat de vots". Costa ha dedicat tota la roda de premsa a parlar d'aquest fet, després que en la sessió de control d'aquest dimarts Armengol criticàs els populars pel seu "silenci eixordador, que és una irresponsabilitat enorme".

"Davant el fet que la docent és amenaçada de mort, vostè aquí ha estat equidistant, i aquí no hi cap l'equidistància. Hauria d'haver condemnat encara més l'odi i les amenaces que rep aquesta dona", va exposar Armengol en el Parlament, després d'aprofitar una pregunta de Vox sobre aquesta qüestió per posar el focus en el PP. Costa, per la seva banda, aquest dimecres ha afirmat que "uns quants han tingut interès polític perquè es produís un incendi de proporcions gegantines a La Salle". "No ha estat aquesta la intenció del PP", ha sentenciat.

Així com ja va fer la presidenta del partit, Marga Prohens, el passat dilluns, el portaveu parlamentari ha condemnat els insults i amenaces de mort que ha rebut la professora assetjada a les xarxes socials, i també pel que fa a alguns dels pares i alumnes del col·legi. "Mostram una plena confiança en la direcció del centre educatiu per assolir el restabliment de la convivència i la normalitat en el centre", ha insistit.

Compareixença de Martí March

Vox va aprofitar el succés de La Salle per reclamar la compareixença del conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March. La sol·licitud ha rebut el vot favorable només del PP, a banda de l'extrema dreta. Ciutadans s'ha abstingut, i els partits d'esquerra i El Pi l'han declinada. El PP ha justificat el seu vot perquè March acudís al Parlament una vegada s'haguessin tingut els resultats, per explicar "què va succeir i les accions preses, amb l'únic objectiu de restablir la convivència". "El PSIB no participarà d'aquesta farsa", ha destacat la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa. "Feim una crida al PP perquè es desmarqui i no es deixi arrossegar al fang amb l'actitud de la ultradreta de Vox", ha afegit.

stats