Política 18/09/2019

El PP demana al Consell de Menorca "agilitat" en l'elaboració de la llei de la Reserva de la Biosfera

Els populars consideren que la institució insular ha de liderar la redacció legislativa

Iván Martín
1 min
Els Populars recorden la importància de dur a terme la Llei Reserva de la Biosfera.

MaóEl Partit Popular de Menorca vol que el Consell Insular lideri la redacció de la llei de Reserva de la Biosfera, i per aquest motiu ha exigit aquest dimecres més celeritat. La formació conservadora ha registrat una proposta d'acord que serà debatuda en el pròxim ple de la institució, dilluns vinent. L'objectiu de la iniciativa és que la corporació pressioni l'equip de govern per iniciar els treballs de redacció de la futura llei. El repte és que estigui enllestida en un termini màxim de sis mesos.

La portaveu del PP al Consell, Coia Sugrañes, considera que "no podem perdre el temps perquè hi ha un consens generalitzat sobre la necessitat d'aquesta llei i, quan abans la tinguem, abans podrem rebre els recursos que ens corresponen". Els populars asseguren que "volem evitar el que va succeir l'any 2015, quan el compromís sobre la llei de la Reserva de la Biosfera es va incloure en els acords del pacte del Govern balear i del Consell de Menorca, i no van fer res fins que vam presentar una proposició no de llei a l'últim ple del Parlament, que va ser aprovada per unanimitat", indica Sugrañes.

A més, Coia Sugrañes assenyala que la proposta d'acord té un rerefons polític important: "Proposam que sigui el Consell de Menorca, com a govern de l'illa i expressió de la nostra personalitat, qui redacti la llei per traslladar-la al Parlament. Els menorquins hem de fer una passa endavant en aquest assumpte". Finalment, la líder dels populars ha reivindicat l'aposta per la sostenibilitat: "No s'ha de perdre el temps en la implantació d'energies renovables, a millorar la gestió del cicle de l'aigua i en la gestió dels residus".

stats