Política 30/10/2019

El PP, Ciutadans i MÉS per Menorca carreguen contra el Govern per la gestió de l'ecotaxa

La diputada del grup parlamentari popular, Núria Riera, ha acusat Francina Armengol d'"endarrerir al màxim possible" el projecte de pressupost per a la campanya electoral

Elena Navarro
2 min
Núria Riera, diputada del Grup Parlamentari Popular

PalmaEl Partit Popular (PP), Ciutadans (Cs) i MÉS per Menorca han expressat aquest dimecres després de la junta de portaveus el seu descontentament per la gestió de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS), després que la Comissió aprovàs la divisió dels fonts recaptats durant el 2019. En concret, amb aquests doblers es finançaran 68 projectes nous amb 104,9 milions d'euros, dels quals destaca, per la seva dimensió, l'ampliació de la línia del metro a la UIB perquè comuniqui el centre de Palma amb el Parc Bit, que rebrà 10 milions.

"Com va dir Biel Company, no és una ecotaxa, és una 'ecofarsa", ha denunciat diputada popular, Núria Riera, i ha afegit que els doblers recaptats "es destinen a qualsevol cosa menys al medi ambient". A més, Riera ha criticat que els projectes "no han estat consensuats amb cap ajuntament excepte el de Palma, que és on hi ha les instal·lacions de govern". "Fa perdre feina, temps i doblers als batles", ha reblat.

En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, qui ha qualificat l'ITS com un "calaix de sastre per tapar la mala gestió econòmica que està fent el Pacte del 'retrocés". Pérez-Ribas considera que la distribució econòmica de l'ecotaxa és "un frau per als turistes que amb bona fe el paguen" i per als ciutadans balears, ja que "no s'utilitza per al que realment importa en matèria mediambiental. A més, el portaveu ha acusat el Govern balear d'"obscurantisme" perquè, segons ha explicat, el seu grup parlamentari va demanar tota la informació dels projectes de l'ITS els darrers anys i "encara no hem rebut resposta".

Per la seva banda, el diputat autonòmic de MÉS per Menorca, Josep Castells, s'ha mostrat ferm dient que "ens oposam frontalment a la distribució de la recaptació perquè perverteix la finalitat de l'impost". Castells considera que els doblers de l'ecotaxa es destinen "fonamentalment a tapar forats i no al canvi de model econòmic", cosa que, segons ells, fa que es qüestioni la credibilitat de l'impost.

Riera: "Armengol endarrereix al màxim possible un pressupost ple d'ajustos"

La diputada del grup popular ha manifestat la seva "estupefacció" perquè el projecte de pressupost del Govern no es presenti fins al 6 de novembre. "Entrarà aquí fora de termini, incomplint els terminis legals, i no sabem ni tan sols si s'ha fet en transferència", ha denunciat Riera. La diputada considera que s'està "endarrerint al màxim un pressupost ple d'ajustos, retallades i enganys a la ciutadania" en un moment en què "estam a punt de començar una campanya electoral".

stats