Política 02/09/2022

El PP i Ciutadans demanen a Cort la suspensió de la tramitació del PGOU per "incongruències i incompatibilitats"

"Té més de 1.000 al·legacions en contra i fortes crítiques de veïns, entitats i de la resta d'administracions públiques" , ha puntualitzat la portaveu de la formació taronja a Cort, Eva Pomar

ARA Balears
2 min
Imatge del nou PGOU de Palma.

PalmaEl PP i Ciutadans de l'Ajuntament de Palma han presentat aquest divendres una petició en ple extraordinari per exigir al batle, José Hila, la suspensió de la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Segons han explicat les dues formacions municipals en nota de premsa, aquesta sol·licitud es deu a les "incongruències i incompatibilitats" del document.

"Des del primer dia, aquest pla general ha presentat incongruències, incompatibilitats amb plans i directrius supramunicipals i un creixement urbanístic desmesurat en alguns barris; té més de 1.000 al·legacions en contra i fortes crítiques de veïns, entitats i de la resta d'administracions públiques" , ha dit la portaveu de Ciutadans a Cort, Eva Pomar.

En la mateixa línia s'ha expressat la portaveu popular a l'Ajuntament, Mercedes Celeste, que ha indicat que "des de l'exposició pública del document no han aturat de sortir notícies que escandalitzen la ciutadania". "A causa de la rellevància del Pla General sobre la vida dels palmesans, és imprescindible debatre sobre la revisió i considerar-ne la suspensió per iniciar un procediment nou", ha afegit.

En aquest sentit, el PP i Ciutadans plantejaran una vintena de preguntes a l'equip de govern sobre la viabilitat del projecte, que, per exemple, preveu la construcció de més de 5.000 habitatges a la zona de Ponent. "Això suposarà un increment del nombre de residents i el que volem saber és si la revisió del PGOU proposa alguna solució a la mobilitat alternativa al segon cinturó", ha exposat Celeste.

A més, ambdues formacions demanaran la compareixença de la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, perquè doni compte de l'acord aconseguit amb els veïns de Son Sardina o explicar les superilles que preveu el PGOU quant a la delimitació de les zones, quin nombre total hi haurà i informes tècnics que avalen aquestes decisions.

stats