Política 28/09/2020

El PP exigeix l'actualització de l'Inunbal, però s'equivoca sobre qui el gestiona

Els populars pretenien fer "donar la cara" a Miquel Mir per no haver modificat el pla contra inundacions quan, en realitat, això és competència d'Isabel Castro

Clàudia Darder
1 min
El PP exigeix l'actualització de l'Inunbal però s'equivoca sobre qui el gestiona

PalmaEl Partit Popular de les Illes ha anunciat a través del seu compte de Twitter que farà "donar la cara" al conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, al ple del Parlament d'aquest dimarts, i li demanaran en quin punt es troba la modificació del "pla contra les inundacions dos anys després de la catàstrofe de Sant Llorenç". No obstant això, la conselleria de la qual depèn l'Inunbal, el pla especial per fer front al risc d'inundacions, és la d'Administracions Públiques, capitanejada per Isabel Castro, i no Miquel Mir. El PP, per tant, tot i exigir l'actualització de l'Inunbal, no sap qui el gestiona.

La petició de pregunta ha estat registrada aquest dilluns i n'ha substituït a una altra, per tal de poder-la incloure al ple de dimarts; així i tot, la Mesa del Parlament no ha acceptat el canvi i ha denegat la petició.

La piulada en la qual els populars havien etiquetat Miquel Mir demanant-li explicacions sobre la seva "negligent gestió" ja ha estat eliminat. Els populars assumeixen l'error i reconeixen que demà no podran fer aquesta pregunta perquè la Mesa, contra la qual faran un escrit de queixa, no els ho permet.

Fonts del PP han explicat a l'ARA Balears que al ple de dimarts registraran una interpel·lació per via urgent per tal de demanar explicacions sobre el pla d'inundacions a la consellera que té les competències sobre el tema, Isabel Castro.

stats