Igualtat
Política 18/11/2022

La portaveu del govern, a Palma: "Ningú pot dubtar de l'esperit de la llei del 'només sí és sí'"

Isabel Rodríguez ha criticat que hi hagi formacions que "aprofiten el dolor de les víctimes per atacar l'Executiu"

1 min
La portaveu del govern, Isabel Rodríguez

Palma"Ningú pot dubtar de l'esperit d'aquesta llei: protegir les dones de les agressions i condemnar els agressors". Així de clarivident s'ha mostrat aquest divendres a Palma la ministra portaveu del govern estatal, Isabel Rodríguez, en plena polèmica de la normativa del 'només sí és sí', que provoca un degoteig de rebaixes de condemnats per violacions.

De fet, avui s'ha conegut que un condemnat a 12 anys, per violar la seva neboda a Pollença, ha esdevingut el primer cas que estudia el Tribunal Suprem (TS) davant les reclamacions de la defensa de rebaixar dos anys la pena. "Es comprèn la preocupació ciutadana, és la preocupació del Govern. S'ha d'esperar al treball dels jutges, del TS i de la Fiscalia per analitzar exactament els casos", ha incidit Rodríguez.

A més, la portaveu ha apuntat que "abans del retret penal hauríem d'aprofundir en el retret social". Rodríguez s'ha escudat en les declaracions del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que va titllar de "nyap legal" la llei impulsada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, acusant-la de "desprotegir les dones". La portaveu ha definit les paraules com a "inoportunes", i ha criticat que el PP ataqui les polítiques d'igualtat "sense legitimitat", ja que "comparteixen govern –a Castella i Lleó, amb Vox–, amb qui nega la violència masclista".

De la mateixa manera, la ministra ha demanat "prudència" a les formacions que "aprofiten el dolor de les víctimes, quan no es comprometen amb els drets i llibertats de les dones, i només ho utilitzen per atacar el govern".

stats