Política 22/02/2023

Podem exigeix a MÉS i PSIB "valentia" pel rebuig a reduir a cinc els immobles per ser gran tenidor

Aquest punt de la iniciativa de la formació morada va ser l'únic que no va aconseguir la unanimitat entre els socis del Govern

1 min
Alejandro López.

PalmaUnides Podem ha criticat aquest dimecres el vot en contra de MÉS per Mallorca i el PSIB per reduir de deu a cinc els immobles necessaris per ser considerat un gran tenidor, segons la Llei d'habitatge autonòmica. "S'ha de ser valent en les propostes d'habitatge, i crida l'atenció que en un punt amb el qual inicialment el Govern deia que estava a favor, hi votassin en contra", ha retret el portaveu de la formació morada, Alejandro López, en una roda de premsa al Parlament.

Precisament, l'apartat dels grans tenidors va ser l'únic dels 15 punts de la proposta de Podem que no va aconseguir el vot favorable dels seus socis de govern. Fins al mateix dimarts, dia de la votació, es va mantenir la incògnita de si la divisió també es donaria en la limitació de la compra d'habitatges als no residents, amb MÉS i Podem d'una banda, i el PSIB de l'altra.

Finalment, però, un acord in extremis entre els socialistes i els morats va desencallar la situació. El redactat inicial instava el Govern a desenvolupar una normativa autonòmica que recollís aquesta limitació, però els socialistes van exigir que s'hi inclogués la negociació prèvia amb l'Estat i la Unió Europea perquè s'estableixi "l'excepció balear".

stats