Son Sant Joan
Política 03/03/2023

Podem proposa que el 'duty free' de Son Sant Joan deixi de ser de pas obligat per embarcar

"És inadmissible que una infraestructura pública obligui a passar per una zona comercial que ven una quantitat important de productes perjudicials", ha afirmat Sevillano

1 min
Son Sant Joan

PalmaUnides Podem portarà una moció al ple del Consell de Mallorca de la setmana vinent que, a la pràctica, reclama que la botiga lliure d'impostos duty free de l'aeroport de Son Sant Joan deixi de ser de pas obligat per poder embarcar. "És inadmissible que una infraestructura pública obligui de manera ferma a passar per una zona comercial que ven una quantitat important de productes perjudicials, com alcohol i tabac", ha afirmat el conseller insular d'Infraestructures i Mobilitat, Iván Sevillano. "Els menors no s'hi han de veure exposats, és una qüestió de salut pública", ha afegit.

La formació morada vol així que l'accés a aquesta zona comercial "sigui una elecció i no una obligació". Això no obstant, el Consell no té cap competència en la gestió de Son Sant Joan, així que en la mateixa moció s'incideix en la cogestió aeroportuària, una mesura prevista en els Acords de Bellver en el si del Pacte. Per tant, el que pretén Podem, per ara, és pronunciar-se perquè s'insti Aena a eliminar les obligacions de pas.

MÉS per Mallorca ja ha traslladat que s'inclina a favor de la proposta i Podem es manté a l'expectativa del PSIB. "No se m'acuden excuses per rebutjar-ho", ha remarcat Sevillano. La formació morada, a més, espera que aquesta iniciativa es repliqui arreu de l'Estat. Per ara només es presenta al Consell de Mallorca, sense elevar-se al Parlament, ja que el tempo de la política autonòmica impedeix que, si es presentàs ara, arribi abans de finals de legislatura –d'aquí a un mes es dissoldrà el Parlament per les eleccions.

stats