Política 25/05/2015

Podem es resigna a un govern en minoria del PP a la Comunitat de Madrid

Començaran a negociar possibles pactes la setmana vinent, però ja es veuen fent d'oposició al Parlament regional, on durant 20 anys els populars ha governat amb majoria absoluta

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El número u de Podem a la Comunitat de Madrid, José Manuel López, diumenge amb Pablo Iglesias. EFE

Madrid"No ens interessen els pactes de poder, sinó impulsar el canvi a la regió". Així ha resumit el candidat de Podem a la Comunitat de Madrid, José Manuel López, els possibles acords a negociar per formar govern a l'Assemblea de Madrid, el parlament regional. Amb 48 diputats el PP, 37 el PSOE, 27 Podem i 17 Ciutadans, es resigna, doncs, a que segueixin governant els populars amb Cristina Cifuentes al capdavant, la fins ara delegada del govern espanyol a la Comunitat que va ordenar reprimir el 15-M. Això sí, opta per un govern en minoria on l'Assemblea torni a tenir un poder real després de 20 anys de majories absolutes ininterrompudes ja que veu difícil arribar a un acord per formar un tripartit amb PSOE i Ciutadans.

"Per part de podem hi ha predisposició per parlar", ha dit López en roda de premsa des de la seu de Podem, però ja ha marcat dues línies vermelles: regeneració política i lluita contra la corrupció per acabar amb la desigualtat. "Cal veure quines estan en un lloc i quins en l'altre", ha dit en referència a Ciutadans.

Podem considera que estan davant d'uns "magnífics resultats" i que Manuela Carmena, d'Ahora Madrid, serà la millor alcadessa que ha tingut la ciutat des del socialista Tierno Galván. O, anant més lluny, "gairebé des de Carlos III", que se'l coneix com "el millor alcalde de Madrid".

D'aquesta manera, veurien amb bons ulls una bicefàlia a Madrid: que les esquerres tinguessin l'ajuntament i la dreta la Comunitat. Una confrontació que, en part, Podem es resigna a veure amb bons ulls per mostrar a l'electorat abans de les generals que tenen experiència de govern en les institucions i, per l'altra, que fan oposició real als parlaments regionals.

stats