Política 26/09/2018

L'aprovació inicial del Pla urbanístic de Palma no estarà llesta durant aquesta legislatura

L'Ajuntament de Palma ha contractat un gabinet d'arquitectura especialitzat perquè assegura que els seus tècnics no poden assumir les exigències de la nova Llei d'urbanisme

Aina Riera Serra
1 min
L'aprovació inicial del Pla Urbanístic de Palma no estarà llest durant aquesta legislatura

PalmaEzquiaga Arquitectura Societat i Territori S.L és el nom del gabinet d'arquitectura que a partir d'ara es farà càrrec de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbanística de Palma. Han hagut de passar tres anys perquè l'actual Consistori intervingui en aquest pla, vigent des de l'any 1998 i pendent de revisió. Segons el director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, aquest retard es deu a les exigències que estableix la nova Llei d'urbanisme de les Illes Balears, que es va aprovar el passat 2017 i substituïa l'antiga Llei d'ordenació i l'ús del sol, d'objectius més simples.

Concretament, Horrach ha parlat d'alguns aspectes que requereixen la gestió de tècnics especialitzats, un personal del qual l'Ajuntament de Palma no disposa, segons ha explicat. Horrach s'ha referit, per una banda, a la qüestió ambiental i les tramitacions que aquesta suposa i que exigeix un perfil professional determinat. Per una altra banda, ha fet referència a la memòria social i de les projeccions d'habitatge que ha d'establir el nou pla i que també requeriran urbanistes experts en aquesta matèria.

Per tot això, l'Ajuntament de Palma ha decidit contractar aquesta nova empresa, assumint que l'aprovació inicial del PGOU no es podrà fer efectiva durant aquesta legislatura com havia promès.

stats