Consell de Mallorca
Política 23/11/2022

El Pi retira l'esmena a la totalitat als pressupostos del Consell de Mallorca i pacta l'abstenció

L'Executiu de Catalina Cladera ha acceptat 15 de les 46 esmenes presentades pels regionalistes, per valor de 21 milions d'euros

1 min
La portaveu d'El Pi en el Consell de Mallorca, Xisca Mora

PalmaLa portaveu d'El Pi en el Consell de Mallorca, Xisca Mora, ha anunciat aquest dimecres que la formació regionalista retirarà l'esmena a la totalitat al projecte de pressupostos insulars, i el seu vot passarà a l'abstenció. El Pi ha pactat amb l'Executiu de Catalina Cladera la inclusió de 15 de les 46 esmenes presentades pel partit, per valor de 21 milions d'euros.

"Demanam a l'equip de govern que, a part d'acceptar aquestes esmenes, faci una gestió eficaç. No pot fer uns pressupostos que després durant l'any no s'executin. És un condicionant de l'acord i ho fiscalitzarem", ha explicat Mora, que en les pròximes eleccions farà el bot al Parlament, com a número dos de Josep Melià.

El gruix de les esmenes acceptades s'emmarca en l'àrea de carreteres, on es destaca la reconstrucció de les infraestructures malmeses per la torrentada de Sant Llorenç, amb tres milions d'euros. També hi ha partides dedicades a la millora de la carretera de s'Arracó a Sant Elm, o la de Selva a Mancor de la Vall.

Dins altres qüestions, s'ha pactat destinar 1,4 milions d'euros a Patrimoni per restaurar molins d'extracció d'aigua, o recuperar jaciments arqueològics. Segons ha detallat el partit en una nota de premsa, també es dissenyarà un projecte d'innovació contra l'escletxa digital de persones grans. "El Pi demostra que és un partit centrat i moderat, que amb aquestes esmenes millora els pressupostos del 2023", ha destacat Mora.

stats