Partits
Política 20/09/2023

El Pi proposa recuperar el requisit del català en l'àmbit sanitari

La formació ho ha anunciat aquest dimecres a l'Assemblea de Batles de Mallorca, on també ha proposat que els consistoris continuïn utilitzant els romanents de tresoreria

ARA Balears
2 min
El Pi ha fet la proposta aquest dimarts a l'Assamblea de Batles del Consell de Mallorca

PalmaEl Pi ha proposat aquest dimecres a l'Assemblea de Batles de Mallorca que es recuperi el requisit del català a l'àmbit sanitari i que es garanteixi a qualsevol plaça de funció pública a les Illes, així com que els consistoris puguin continuar utilitzant els romanents de tresoreria.

"Les llengües no han de ser un motiu de confrontació, sinó un motiu d'orgull, de riquesa i de multiculturalitat de què hem d'estar orgullosos", ha expressat la representant d'El Pi a la Mesa de l'Assemblea i batlessa de Banyalbufar, Leonor Bosch. En aquesta línia, el conseller insular i batle de Costitx, Antoni Salas, ha afegit que el català "no és un obstacle perquè arribin bons professionals a les Illes, sinó que ho són l'alt cost de la vida, la dificultat per trobar habitatge i la manca de complements econòmics per compensar aquestes dificultats".

Quant al fet que els consistoris puguin continuar fent servir els romanents, Bosch i Sales consideren que continuar amb la suspensió de la regla de despesa és necessari per l'alta inflació d'aquests darrers anys. "Sembla que aquesta suspensió deixarà de ser efectiva a final del 2024 i els ajuntaments no podran disposar de tots els ingressos que generen i això no ho podem consentir", ha indicat Salas. Així mateix, Bosch ha explicat que hi ha recursos econòmics "compromesos en obres i contractes de serveis que estan en una revisió de preus a l'alça" i que "comprometen els pressupostos ordinaris, entre altres motius", i que, per això, "és necessari que tots els ajuntaments puguin disposar de tots els doblers i ingressos que generen".

"Demanam que el Consell de Mallorca sol·liciti a l'Estat que es puguin continuar utilitzant els romanents i que el català continuï essent un requisit a qualsevol plaça de funció pública a les Illes Balears", ha conclòs Bosch.

stats