Agricultura
Política 22/11/2022

El Pi proposa la compra de trituradores de restes de poda als ajuntaments

La iniciativa pretén fer front a la prohibició les cremes en terrenys agrícoles i a la "saturació" dels punts verds dels municipis

1 min
Una crema controlada.

PalmaEl Pi proposa al Consell de Mallorca la compra de trituradores de restes de poda als ajuntaments, per fer front a la prohibició de les cremes en terrenys agrícoles i a la "saturació" dels punts verds dels municipis. La proposta s'ha fet a través d'una esmena als pressupostos generals de la institució insular, per "donar una solució al greu problema que tenen molts pagesos i veïns", segons ha explicat la formació aquest dimarts.

"Creiem que és una bona proposta que s'hauria de dur a terme pel Consell, ja que és una manera d'apostar per la sostenibilitat i l'economia circular", ha apuntat la portaveu de l'El Pi a la institució, Xisca Mora.

La nova Llei estatal de residus, aprovada l'abril d'enguany, prohibeix la crema de residus vegetals generats en l'entorn agrari o silvestre. A les Balears, existeixen dues excepcions que permeten la crema: per evitar plagues i per evitar incendis forestals en entorns silvestres. La Conselleria d'Agricultura les autoritza en el cas de les plagues, i Medi Ambient s'encarrega d'autoritzar les cremes per evitar incendis.

Per altra banda, al Congrés, el PDeCAT va presentar l'octubre una esmena amb l'objectiu d'eliminar la prohibició de cremar, que va rebre el suport de tots els partits. Per això, els pagesos esperen que a principi de l'any que ve no s'hagi de demanar permís per cremar.

stats